Johannesburg

L'intèrpret de llengua de signes del comiat de Mandela es va inventar els gestos

L'home que va traduir a la llengua dels signes les intervencions de les personalitats que hi van intervenir es va inventar els gestos, segons ha denunciat l'Associació Sud-africana de Sords. "Estava gesticulant. No seguia cap regla gramatical ni l'estructura del llenguatge. S'inventava els signes", s'han queixat des de l'associació DeafSA.

RedaccióActualitzat

Un impostor es va colar a la cerimònia d'homenatge a l'expresident sud-africà Nelson Mandela. L'home que va traduir a la llengua dels signes les intervencions de les personalitats que hi van intervenir es va inventar els gestos, segons ha denunciat l'Associació Sud-africana de Sords. "Estava gesticulant. No seguia cap regla gramatical ni l'estructura del llenguatge. S'inventava els signes", s'han queixat des de l'associació DeafSA.

Les persones sordes, tant les de Sud-àfrica com les de la resta del món, que van intentar seguir el comiat es van quedar sense entendre res. "Va tenir una eficàcia del zero per cent. Ni tan sols seguia els criteris bàsics. ni deia gràcies", ha explicat DeafSA.

A hores d'ara és una incògnita qui és el suposat intèrpret que es va situar al costat de dirigents de la talla de Barack Obama. Els serveis de comunicació del govern de Jacob Zuma han promès donar una resposta a aquest escàndol.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut