Barcelona

Exdirigents de Ciutadans pel Canvi abanderen una nova plataforma d'esquerres i a favor del dret a decidir

Abanderen el projecte Socialisme, Catalunya i llibertat, independent del PSC, perquè consideren que el partit ja no els representa i és inútil fer-lo canviar de rumb. El col·lectiu s'adreça a gent d'esquerres que no se senti incòmoda amb la independència.

RedaccióActualitzat

Exdirigents de Ciutadans pel Canvi, col·lectiu ja dissolt, s'han constituït en la plataforma Socialisme, Catalunya i llibertat perquè consideren que el PSC ja no els representa. L'exdiputat i portaveu del col·lectiu, Toni Comín, ha explicat que aquest moviment vol ser un espai de trobada de la gent d'esquerres a qui no incomodi la independència i que s'adhereixi al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Comín explica que, a diferència de moviments com Avancem, que lidera l'exalcalde de Vilanova i la Geltrú Joan Ignasi Elena, o Agrupament Socialista, amb l'exconsellera Marina Geli o l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el nou projecte polític no té cap connexió orgànica amb el PSC.

Per aquest motiu, ha afegit, no neix amb l'objectiu de fer canviar el rumb dels socialistes catalans, una batalla que ha qualificat d'inútil, tot i que consideren que és necessari que el socialisme català faci un gir de 180 graus. "Volem tenir llibertat d'actuar sense estar condicionats per l'agenda del PSC", destaca Comín.

A més de Comín, formen part de Socialisme, Catalunya i Llibertat Jordi Pujals, representant de Progrés Municipal (la "llista blanca" del PSC a les municipals), l'exdiputada de CpC Rosa Maria Ferrer i la regidora socialista de Campdevànol Núria López.

Ciutadans pel Canvi va néixer com a plataforma d'independents que donaven suport a Pasqual Maragall. El PSC i CpC van concórrer junts a les eleccions al Parlament dels anys 1999, 2003 i 2006, però el grup es va dissoldre fa dos anys.

Precisament, el germà de Pasqual Margall i exconseller d'Educació, Ernest Maragall, lidera Nova Esquerra Catalana, un partit que va fundar després de deixar el PSC i que també defensa el dret a decidir des del progressisme.

Anar al contingut