Centenars de persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament de Manresa contra la Llei de reforma del món local. (Foto: ACN)
Centenars de persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament de Manresa contra la Llei de reforma del món local. (Foto: ACN)
Barcelona

Els ajuntaments escenifiquen arreu de Catalunya el seu rebuig contra la reforma local del PP

Consideren que és un atac a l'autonomia dels consistoris, una "involució" i una invasió de les competències de la Generalitat i lamenten que acabi eliminant serveis socials bàsics.

RedaccióActualitzat

Els ajuntaments catalans han escenificat el seu rebuig a la reforma de l'administració local aquest dijous al migdia, abans que la setmana que ve sigui aprovada al Senat. Centenars de persones s'han concentrat davant dels consistoris d'arreu de Catalunya contra el que consideren un atac a l'autonomia dels ajuntaments, una "involució" i una invasió de les competències de Catalunya.

A la concentració davant de l'ajuntament de Girona, s'hi ha pogut veure l'alcalde de Girona, i regidors i treballadors municipals, que han volgut mostrar el seu malestar pel projecte de llei anomenada "de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local".

Una concentració que s'ha repetit en molts ajuntament gironins pel que consideren una invasió de les competències sobre l'organització territorial i el regim local previst en l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

També a la plaça de Sant Jaume de Barcelona s'han concentrat els promotors de la iniciativa, les associacions municipalistes i els sindicats CCOO i UGT, i la protesta s'ha repetit a ciutats com Granollers, Sant Cugat, Manresa o l'Hospitalet de Llobregat.

Els ajuntaments estan en contra de l'eliminació de competències, per exemple en serveis socials, i que, en municipis de menys de 20.000 habitants, els serveis passin a ser gestionats per les diputacions. Més a nivell polític, afirmant que és un atac a l'autonomia municipal i una invasió de les competències de la Generalitat.

A Twitter, la protesta s'ha estès a través de l'etiqueta #elmonlocaldiuprou.

Anar al contingut