Barcelona

Joan Herrera afirma que la pregunta és "clara i inclusiva"

RedaccióActualitzat

Iniciativa per Catalunya considera que la pregunta de la consulta és "clara i inclusiva". El president d'ICV-EUiA al Parlament, Joan Herrera, ha comparegut després de fer-ho el president de la Generalitat, Artur Mas, que ha anunciat que la consulta serà el 9 de novembre amb una pregunta doble: "Vol que Catalunya esdevingui un Estat?" i, si és que sí, "Vol que aquest Estat sigui independent?. El dirigent ecosocialista valora de manera positiva tant la data com la doble pregunta, i ha dit que ara analitzaran aquesta nova situació amb les executives respectives d'Iniciativa i EUiA.

Joan Herrera ha explicat que amb la qüestió que es planteja hi tenen cabuda els socialistes que volen exercir el dret a decidir. Herrera entén que es tracta d'una proposta que suma, tant per als federalistes com per als independentistes.

El líder d'Iniciativa considera que, si es vol, la consulta es pot fer perquè no hi ha arguments jurídics per impedir-la. També ha dit que la convocatòria de la consulta és una demanda de la immensa majoria del país, i no es pot desencallar la situació sense plantejar aquesta qüestió. Durant la seva intervenció, Herrera ha reconegut que la doble pregunta que es farà és de "trencament", perquè "Catalunya vol trencar amb l''statu quo' vigent".

Joan Herrera ha assegurat que la coalició ecosocialista votarà "sí" a la primera part de la pregunta de la consulta sobiranista, mentre que sobre la segona -la que pregunta obertament sobre la independència- es posicionaran segons quin sigui la resposta de l'Estat: "La posició d'Iniciativa i la meva personal també dependran molt de l'escenari en què estiguem; dit d'una altra manera: la pilota la té l'Estat."

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut