Congrés dels Diputats

Duran desitja que la consulta sigui "legal" i adverteix que suspendre l'autonomia seria "una barbaritat"

En declaracions fetes al Congrés dels Diputats, el polític democristià ha apostat perquè La Moncloa autoritzi la consulta i ha preguntat per què hi ha tanta "por" i "al·lèrgia" a saber què senten els catalans.

RedaccióActualitzat

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha expressat el seu desig que la consulta sobiranista sigui legal i ha considerat que seria "una barbaritat, un despropòsit i un desencert" que l'executiu espanyol optés per aplicar l'article 155 de la Constitució i suspengués l'autonomia de Catalunya.

És per això que, en declaracions fetes al Congrés dels Diputats, el polític democristià ha apostat perquè la Moncloa autoritzi la consulta i ha preguntat per què hi ha tanta "por" i "al·lèrgia" a saber què senten els catalans. Duran ha valorat positivament el que creu que ha estat un "exercici de generositat" per part de totes les formacions que han participat en l'acord, perquè tots han cedit en alguna cosa.

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats ha admès que ara cal buscar l'empara legal per tal que la consulta es pugui celebrar, la qual cosa depèn, segons ha dit, del govern espanyol i "d'aquesta casa", en referència a la cambra baixa. En aquest sentit, ha citat l'article 150.2, que permetria transferir a la Generalitat la competència de la convocatòria d'un referèndum, i el 92.2, referent a l'autorització de referèndum per part del Congrés, com a opcions que permeten que hi hagi un marc legal perquè Catalunya pugui exercir el dret a decidir.

Duran ha admès que el Congrés i el govern espanyol estan "en el seu dret" de rebutjar la proposició de llei sobre la celebració de la consulta que vingui del Parlament català o bé de portar la qüestió al Constitucional, igual que també creu que estan en el seu dret els catalanistes de "plantejar que la ciutadania expressi allò que sent".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut