Alícia Sánchez-Camacho a la roda informativa d'aquest divendres
Sánchez-Camacho afirma que Mas enganya els catalans perquè la consulta no es pot fer.
Barcelona

Sánchez-Camacho demana que se suprimeixin els 5 milions que els Pressupostos destinen a la consulta

Alícia Sánchez-Camacho, ha avançat que el PP català decidirà dilluns si presenta la llei de pressupostos davant el Consell de Garanties Estatutàries. La líder del PP vol que la partida de 5 milions d'euros que destina aquesta llei al procés de consulta s'hauria de suprimir. Sánchez-Camacho també ha dit que la seva formació tanca la porta a qualsevol negociació amb els partits sobiranistes per poder fer la consulta.

RedaccióActualitzat

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que la direcció del seu partit decidirà dilluns, en una reunió urgent, si porta la llei d'acompanyament de pressupostos i també la llei de pressupostos al Consell de Garanties Estatutàries. Sánchez-Camacho ho ha justificat pel fet que aquesta legislació "estableix una partida pressupostària de 5 milions d'euros per al procés de consulta". En una compareixença informativa, la dirigent popular ha dit que aquest procés de consulta és "il·legal", va contra la Constitució i l'Estatut, i, per tant, demanaran que se suprimeixi.

Sobre l'acord d'aquest dijous, la líder del PP català ha demanat al president de la Generalitat que, "si és demòcrata, que porti l'acord al Congrés dels Diputats, que sol·liciti l'autorització i que accepti la decisió de la majoria parlamentària". "El senyor Mas no té una altra sortida", ha assegurat Sánchez-Camacho.

Abans d'aquesta roda informativa, Alícia Sánchez-Camacho ha afirmat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el PP de Catalunya ha decidit tancar la porta a la possibilitat de negociar amb les forces sobiranistes per poder portar a terme la consulta. Sánchez-Camacho ha dit que no es pot negociar un procés que és il·legal perquè la decisió l'haurien de prendre tots els espanyols i no només els catalans. Per això, acusa el president de la Generalitat, Artur Mas, d'irresponsable per enganyar els catalans perquè la consulta no es pot fer: "Amb el desafiament d'ahir, el president de la Generalitat ha començat un camí que el porta a no complir les lleis democràtiques". Segons Camacho, "no es pot negociar el que és il·legal".

 

 

 

Anar al contingut