Imatge d'arxiu d'una votació al Parlament de Catalunya.
Imatge d'arxiu d'una votació al Parlament de Catalunya.
Barcelona

CiU, ERC, ICV i la CUP registren la proposició de llei per demanar al Congrés poder fer la consulta

El debat sobre la via de la consulta es farà al Parlament al gener.

RedaccióActualitzat

Els quatre grups que han pactat la data i la pregunta de la consulta ja han registrat al Parlament la proposició de llei per demanar al Congrés poder-la fer.

El text, que s'haurà de debatre a la cambra catalana primer, s'ha enviat a les Corts Espanyoles per sol·licitar formalment la delegació de la competència de referèndums, a través de l'article 150.2 de la Constitució.

Es tracta d'una llei amb un únic article que demana la delegació a la Generalitat de la competència per autoritzar, convocar i celebrar un referèndum consultiu abans que s'acabi el 2014. Aquest referèndum s'ha d'acordar amb el govern espanyol, i l'ha de convocar el govern català per decret.

El debat sobre la via de la consulta es farà al Parlament al gener, ja sigui a finals de mes, quan està convocat el primer ple l'any que ve, o fins i tot abans, habilitant-ne un expressament, a mitjans de mes, quan comenci el nou període de sessions.

A més d'enviar aquesta llei al Congrés des del Parlament, el compromís de CiU, ERC, Iniciativa-Esquerra Unida i la CUP és que els diputats a les Corts Espanyoles d'aquestes formacions --totes menys la CUP, que no té representació al Congrés-- també plantegin el mateix text del Parlament.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut