Sitges

Boi Ruiz: "El repte és reduir les llistes d'espera"

El conseller de salut, Boi Ruiz, diu que el repte és "reduir les llistes d'espera" en el balanç del Pla Estratègic d'Investigació i Innovació en Salut 2012-2015. Ruiz ha presentat els avenços que s'han fet durant aquest any en el Pla de Salut, com que s'han reduït en un 11% les hospitalitzacions dels malalts crònics.

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut ha presentat els avenços que s'han fet durant aquest any en el Pla de Salut.

Boi Ruiz ha presentat diverses xifres, com una reducció de l'11% de les hospitalitzacions dels malalts crònics, o aconseguir que 240.000 persones passin de ser sedentàries a actives.

El conseller també ha reconegut que "el repte és reduir les llistes d'espera". En aquest sentit ha anunciat un canvi important per al 2014 i és que es donarà molt més pes als metges de primària a l'hora de gestionar les llistes d'espera d'especialista. El govern espera aprovar un decret en els pròxims mesos que modifiqui el model de contractació. Això permetrà que els metges d'atenció primària no es limitin a derivar el pacient a l'hospital i aquest decideixi quan l'atén l'especialista, sinó que aquest protagonisme el tingui el metge especialista directament.

Un altre dels objectius de cara al 2014 per reduir les llistes és que en el cas de la cirurgia cardíaca s'espera poder recuperar els 45 dies de llista d'espera.

D'altra banda, també es planteja que alguns especialistes vagin a l'atenció primària a atendre els pacients i evitar així aquesta derivació. Ruiz ha assegurat que hi ha experiències que han demostrat que això dóna resultats, per exemple ha dit que si l'atenció d'un psiquiatre a la primària permet reduir un 30% les visites als hospitals això demostra que és un sistema factible.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut