L'editorial del "Financial Times" sobre Catalunya, a l'edició digital.
L'editorial del "Financial Times" sobre Catalunya, a l'edició digital. (Foto: ACN)
Londres

El "Financial Times" demana que els polítics de Madrid i Catalunya busquin una "solució negociada"

Amb el títol "La pròxima crisi d'Espanya", el diari britànic "Financial Times" parla en el seu editorial de la consulta sobiranista a Catalunya. El diari afirma: "És un problema polític que requereix una solució negociada", i assenyala: "No és massa tard perquè Madrid acomodi els catalans." L'editorial avisa que el PP i el PSOE "han d'estar a l'alçada" de les circumstàncies.

RedaccióActualitzat

Un dels diaris econòmics de referència al món, el britànic "Financial Times", dedica aquest dilluns un editorial sobre la consulta sobiranista. El rotatiu emplaça els polítics de Catalunya i Madrid a buscar una "solució negociada" per prevenir, segons afirma, un problema polític que amenaça l'estructura de l'estat espanyol. L'editorial, titulat "La pròxima crisi d'Espanya", assegura que "no és massa tard perquè Madrid acomodi els catalans".

L'article repassa els motius de fons que expliquen l'onada independentista a Catalunya i afirma que el sistema autonòmic sorgit de la transició no satisfà la diversitat cultural a l'Estat. Responsabilitza el govern de Mariano Rajoy d'agreujar el conflicte, amb el recurs presentat pel PP al Tribunal Constitucional contra l'Estatut. El "Financial Times" també assegura que el president català ja no lidera la seva gent, sinó que és la gent qui està marcant l'agenda política d'Artur Mas.

Com a conclusió, l'editorial insta els responsables de les dues bandes a negociar, i posa l'accent en els dos principals partits espanyols: "No només són els catalans, sinó també els principals partits espanyols, el PP de Rajoy i els socialistes, els que han d'estar a l'alçada de la situació."

 

 

 

 

Anar al contingut