Sant Joan Despí

ERC analitzarà si entra ara al govern després de l'acord sobre la pregunta

La secretària general d'Esquerra ha criticat la posició del PSC i ha assegurat que hi ha molts socialistes decebuts per l'actitud del partit que lidera Pere Navarro.

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana ha començat un procés de reflexió per si fa el pas d'entrar al govern fins al dia de la consulta. La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, ha exposat a "Els matins de TV3" que la formació republicana ho analitzarà ara que ja hi ha acord sobre la pregunta i la data. "Sempre hem dit que farem el que calgui", ha indicat Rovira, que ha reconegut que a hores d'ara no pot respondre a la pregunta de si han d'entrar al govern.

"Ho analitzarem. Si és necessari entrar al govern, si per tenir un govern molt més fort perquè arribi el 9-N i el superi cal que ERC faci un pas o no... N'hem de parlar, perquè no hem tingut temps de parlar-ne", ha declarat la secretària general d'ERC.

D'altra banda, després que aquest cap de setmana Pere Navarro hagi acusat ERC d'haver lligat el seu suport "als pressupostos més antisocials" a un acord sobre la consulta, Rovira ho ha negat i ha criticat la posició del PSC en aquesta qüestió. Rovira ha assegurat que hi ha molts socialistes "decebuts" per l'actitud del partit que lidera Pere Navarro i s'ha preguntat emfàticament com es pot ser socialdemòcrata a Catalunya sense donar suport al dret a decidir i sense reclamar els recursos que necessita Catalunya.

"Com es pot ser socialdemòcrata avui a Catalunya i defensar la justícia social si no tenim recursos, si no tenim competències, si no tenim instruments? Per tant, hi ha molts socialistes que han arribat a la conclusió que la millor manera de defensar el benestar social és treballar per la independència", ha dit Rovira.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut