París

Desmantellen una xarxa de tràfic de carn de cavall fraudulenta al sud de França, amb ramificacions a Girona

La Gendarmeria ha detingut una vintena de persones al sud de França en una gran operació per desmantellar una xarxa de tràfic de carn de cavall fraudulenta, amb ramificacions a l'estat espanyol. Els animals eren sacrificats en escorxadors dels dos països. Un dels escorxadors és a la zona de Girona, a prop de la frontera francesa, segons fonts de la investigació.

RedaccióActualitzat

Gran operació de la policia francesa per desarticular una xarxa de tràfic de carn de cavall fraudulenta, amb ramificacions a l'estat espanyol. La Gendarmeria ha detingut 21 persones a França. Els animals eren sacrificats en escorxadors dels dos països. Un dels escorxadors és a la zona de Girona, a prop de la frontera francesa, segons fonts de la investigació. L'operació, en què intervenen un centenar de gendarmes, afecta onze departaments francesos, on s'estan fent els escorcolls.

La majoria dels detinguts són negociants de carn però també hi ha empleats de centres farmacèutics on es feien experiments amb els cavalls, que després passaven de manera il·lícita a la cadena alimentària, tot i que legalment no es podien destinar al consum, segons han assenyalat fonts policials. La investigació apunta que els animals havien de ser sacrificats i destruïts. Però, de fet, aquests animals eren desviats de manera fraudulenta i sacrificats en escorxadors del sud de França i d'Espanya, com un de Girona, prop de la frontera. Els cavalls procedien de centres eqüestres i els havien comprat determinats grups farmacèutics.

La investigació es dirigeix des de la Gendarmeria de Montpeller i va començar "fa mesos" amb el suport de l'Oficina Central de Lluita contra Atemptats al Medi Ambient i la Salut Pública. La Fiscalia de Marsella ha anunciat que aquesta tarda farà una compareixença informativa per donar detalls d'aquesta gran operació, que s'ha fet a les regions de Llenguadoc-Rosselló, Provença-Alps-Costa Blava i Migdia-Pirineus.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut