Barcelona

Acord per pagar les compres amb telèfon mòbil

La Caixa, Visa i les operadores Telefónica, Vodafone i Orange s'han unit per fer possible que el mòbil sigui també una targeta de crèdit, el primer projecte d'aquestes característiques a Europa. És un primer gran acord que espera aconseguir que l'any que ve uns 100.000 usuaris puguin pagar així les compres.

RedaccióActualitzat

La Caixa, Visa i les operadores Telefónica, Vodafone i Orange s'han unit per fer possible que el mòbil sigui també una targeta de crèdit, el primer projecte d'aquestes característiques a Europa. Aquest acord vol aconseguir que el gest de pagar amb el mòbil el faci cada cop més gent i espera arribar a uns 100.000 usuaris l'any vinent.

El director general de La Caixa, Benjamí Puigdevall, ha dit que "aquest llançament, que és el més gran que s'ha realitzat a nivell comercial fins ara, suposa deixar enrere les fases pilots per convertir el pagament a través del mòbil en una realitat",

D'acord amb el calendari previst, La Caixa iniciarà aquest servei amb clients seleccionats dels tres operadors al gener, i de cara a febrer, coincidint amb la fira de mòbil Mobile World Congress, s'espera que el sistema entri en funcionament de manera massiva.

Puigdevall ha explicat que per fer servir aquesta tecnologia "cal tenir un terminal adaptat i entrar a la banca a través d'internet per contractar el servei de pagament a través del mòbil, fet que permet que en la SIM NFC del client, vinculada a una targeta Visa, es descarreguin automàticament les seves dades". El directiu també ha afegit que intentaran arribar a un acord amb Apple, que té un parc de terminals important entre els usuaris de mòbils a Espanya, perquè sigui un soci més a l'acord, de la mateixa manera que amb altres operadores de mòbil del país.

El director general de Visa Europe per a Espanya i Portugal, Luis García Cristóbal, ha dit que estan "convençuts que aquest és el sistema de pagament del futur, que suposa un camí sense retorn que requereix una gran inversió."

Els responsables del projecte afirmen que "la targeta de crèdit està més segura dins del mòbil perquè ja estem més pendents del telèfon que no pas de la cartera."

A banda de trucar o navegar per internet, el telèfon mòbil busca ara implantar-se massivament com a mitjà per pagar les compres. Després de diverses proves pilot, un gran acord empresarial aposta, definitivament, perquè les targetes de crèdit comencin a tenir competència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut