Tortosa

Mor als 87 anys l'arquebisbe emèrit de Barcelona, Ricard Maria Carles

L'arquebisbe emèrit de Barcelona, Ricard Maria Carles, ha mort als 87 anys per complicacions neurològiques. La capella ardent s'ha instal·lat al Palau Episcopal de Tortosa. Durant la dècada dels 90, Carles va estar al capdavant de la diòcesi de Barcelona. Nascut a València, es va ordenar sacerdot l'any 1951, i el 1969 el van nomenar bisbe de Tortosa.

RedaccióActualitzat

L'arquebisbe emèrit de Barcelona, Ricard Maria Carles ha mort als 87 anys per problemes neurològics. La capella ardent pel cardenal s'ha instal·lat al Palau Episcopal de Tortosa, d'on va ser bisbe durant 21 anys. El funeral es farà dijous al matí a Barcelona. Des del 25 de novembre estava ingressat a l'Hospital de la Verge de la Cinta de Tortosa després d'haver patit un ictus. Carles va ser arquebisbe de Barcelona entre 1990 i 2004, quan va ser rellevat per Lluís Martínez Sistach.

Ricard Maria Carles va néixer a València l'any 1926. Quan tenia 25 anys va ser ordenat sacerdot, i l'any 1969, amb 43 anys, va ser consagrat bisbe de Tortosa, una diòcesi que va dirigir durant 21 anys. El 1990 el van nomenar arquebisbe de Barcelona, on va assolir el títol de cardenal quatre anys més tard. Com a cardenal va assistir al conclave del 2005 on es va elegir el papa Benet XVI

Durant una missa a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona, el juny del 2004, es va acomiadar de la que havia estat la seva diòcesi. Una de les decisions més polèmiques durant el seu pas per l'arquebisbat de Barcelona va ser la de dividir la diòcesi en tres, creant també les de Sant Feliu de Llobregat i la de Terrassa.

Ricard Maria Carles també va tenir un paper destacat en la Conferència Episcopal Espanyola, encara que sovint va mostrar discrepàncies pel sistema de finançament, que treu molts recursos a Barcelona. Una de les activitats preferides per Ricard Maria Carles va ser la muntanya i, com a bon valencià, era un amant de les Falles.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut