Kiev

Ianukóvitx torna de Rússia amb 15.000 milions de dòlars i una rebaixa del preu del gas

El president d'Ucraïna ha tornat de Moscou amb un pacte econòmic que permetrà el país, pràcticament en fallida, respirar. Víktor Ianukóvitx s'apropa així a Moscou i ignora l'oposició i els milers de ciutadans que des de fa dies reclamen que Kíev s'obri a la Unió Europea. Ianukóvitx ha triat conscient que amb Europa té molt a guanyar, però contra Rússia té molt a perdre.

RedaccióActualitzat

El president d'Ucraïna, Víktor Ianukóvitx, ha tornat de Moscou amb un pacte sota el braç: una inversió de 15.000 milions de dòlars en bons sobirans ucraïnesos i la rebaixa d'un terç del preu del metre cúbic de gas. El president rus, Vladímir Putin, reforçava així la seva posició d'influència sobre Ucraïna, que s'allunya de la Unió Europea.

El president ucraïnès s'ha decantat pel Kremlin perquè amb Europa té molt a guanyar, però contra Moscou té molt a perdre. Aquest acord econòmic permetrà a l'economia ucraïnesa -pràcticament en fallida- treure una mica el cap i respirar.

Mentre el pacte es feia efectiu, als carrers de Kíev es repetia una nova manifestació amb milers de persones, que clamaven contra Ianukóvitx per donar l'esquena a Europa..

"Estic convençudíssim que serem capaços de resoldre els afers més sensibles que ens ocupen. Sens dubte, Ucraïna és el nostre soci estratègic i un aliat en tots els sentits", deia Vladímir Putin a la reunió amb Ianukóvitx.

Amb els diners i la rebaixa en el preu del gas, el president ucraïnès pretén neutralitzar les crítiques dels opositors. A més ha evitat entrar a la Unió Duanera Russa, una qüestió que li permetrà defensar-se de les acusacions que ha venut el país al Kremlin. L'oposició no en té prou i continua la campanya per demanar la dimissió del govern i la convocatòria d'eleccions.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut