Juba

Almenys 500 morts al Sudan del Sud en enfrontaments després d'un cop d'estat fallit

L'onada de violència no s'atura entre dues faccions de l'exèrcit: una dóna suport a l'autor del cop d'estat, un antic vicepresident de la república, i l'altra continua fidel a la presidència.

RedaccióActualitzat

El Sudan del Sud està registrant combats entre dues faccions de l'exèrcit, després del fracàs d'un cop d'estat diumenge passat. Unes 500 persones haurien mort en els enfrontaments a la capital, Juba, i als districtes del voltant. Una part dels militars dóna suport a l'autor del cop d'estat, dirigit per un antic vicepresident de la república, i l'altra part continua fidel a la presidència.

Els cadàvers s'acumulen als hospitals de la ciutat en una onada de violència entre fidels i contraris al president que també ha fet 800 ferits i entre 15.000 i 20.000 desplaçats a les bases de les Nacions Unides.

Les dades les ha donat de matinada un alt responsable de l'organització en una reunió d'urgència al Consell de Seguretat, que ha assegurat que el balanç no és oficial i prové de la informació que els han proporcionat els hospitals. De fet, admet que no el poden confirmar perquè encara hi ha episodis de violència entre diferents grups ètnics i la capital viu moment d'extrema tensió.

El govern, que ha detingut una desena d'alts càrrecs polítics vinculats amb el cop fallit, ha assegurat que ha recuperat el control de la ciutat i ha declarat el toc de queda.

El secretari general de l'ONU ha demanat al president sud-sudanès, Salva Kiir, que faci una oferta de diàleg als seus opositors en una crisi originada al juliol per la destitució de l'exvicepresident.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut