Imatge promocional de la Gran Marató de Donants de Sang 2.0
Imatge promocional de la Gran Marató de Donants de Sang 2.0
Barcelona

La primera Gran Marató de Donants de Sang 2.0 neix amb el repte d'aconseguir 5.000 donats el 17 i 18 de gener

El Banc de Sang i Teixits organitza una marató de recollida de sang a tot Catalunya els dies 17 i 18 de gener. Sota el lema "Siguis el donant que siguis, comparteix la teva sang", l'esdeveniment s'ha pensat com una gran festa de la ciutadania que té com a objectiu aconseguir 5.000 donants que permetin remuntar les reserves, que després de Nadal és quan són més baixes.

RedaccióActualitzat

El Banc de Sang i Teixits organitza una marató de recollida de sang a tot Catalunya els dies 17 i 18 de gener. Es tracta de la primera Gran Marató de Donants de Sang 2.0. Sota el lema "Siguis el donant que siguis, comparteix la teva sang", l'esdeveniment s'ha pensat com una gran festa de la ciutadania que té com a objectiu aconseguir 5.000 donants que permetin remuntar les reserves, que després de Nadal és quan són més baixes.

Tot i que no és imprescindible, els donats poden apuntar-se al web www.donarsang.gencat.cat/marato. El web ofereix la possibilitat de triar qualsevol dels espais on es fa la Marató 2.0 i també reservar hora, en franges de 30 minuts. Un cop hagi reservat hora, el donant podrà anul·lar-la o modificar-la a través del mateix web. A més, pot emplenar el qüestionari previ a la donació.

Als que no puguin donar sang, la campanya els demana que també contribueixen a la causa amb tuits, publicacions al Facebook o converses a l'ascensor. Sota l'etiqueta #MaratóDonantsCAT també s'anima tothom a explicar quin tipus de donant és.

A Barcelona s'habilitarà un punt de donació especial divendres 17 de gener i dissabte 18 de 10 a 21 hores a la Fundació Antoni Tàpies (Aragó, 255). També es pot participar en la Marató, als hospitals Germans Trias i Pujol de Badalona, al Clínic, Sant Pau i Vall d'Hebron de Barcelona, al Josep Trueta de Girona, a l'Hospital de Bellvitge, a l'Arnau de Vilanova de Lleida, a la Fundació Althaia de Manresa, a l'Hospital Sant Joan de Reus, al Joan XXIII de Tarragona, a la Mútua de Terrassa i a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Anar al contingut