Barcelona

Mas descarta eleccions anticipades i recomana als populars "recolliment" per "recuperar el sentit democràtic"

El president de la Generalitat, Artur Mas, també ha garantit que es farà "dins d'un marc legal". A més, ha reptat Rivera a presentar una moció de censura si vol un canvi de govern i Sánchez-Camacho, a recuperar "el sentit autènticament democràtic". "Si les lleis fossin només les lleis, sense cap sentit ni esperit, les dones no votarien i els esclaus seguirien sent esclaus", li ha etzibat el president a la líder popular, una resposta que ha aixecat aplaudiments a l'hemicicle.

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha garantit la consulta "es farà", i que es farà "dins d'un marc legal". A la sessió de control al govern al Parlament, Mas, en una resposta al líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que es farà "encara que a vostè no li agradi". També ha assegurat que "no tinc previst convocar eleccions anticipades" perquè només treballa amb la idea de celebrar una consulta sobiranista.

Rivera ha acusat Mas de "mentir" per dir "mil vegades" que se celebrarà una consulta catalana quan, ha dit, "no té competències per convocar-la". Mas li ha recordat a Rivera que té un mecanisme "si vostè vol canviar el govern": presentar una moció de censura.

Mas reclama el PP que recuperi "l'esperit democràtic"

Encara sobre la consulta, Mas ha reiterat que "la consulta es farà dins d'un marc legal" en una rèplica a la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que l'ha avisat que "això no és Veneçuela ni és Bolívia, això és Espanya" i que "vostè no és ningú per donar-nos lliçons de democràcia".

El president català, com a resposta, li ha recordat a Sánchez-Camacho que Rajoy ha tancat les portes al diàleg i li ha recriminat al seu homòleg espanyol que "se salti a la torera" la carta de fa uns mesos on es va comprometre a dialogar. També ha llançat una recomanació als populars: que aprofitin el Nadal per fer "recolliment interior" i així "recuperar el sentit autènticament democràtic".

"Si les lleis fossin només les lleis, sense cap sentit ni esperit, les dones no votarien i els esclaus seguirien sent esclaus", li ha etzibat el president a la líder popular, en una intervenció que ha aixecat aplaudiments a l'hemicicle.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut