Nou document colpidor de les condicions en què malviuen els immigrants als centres d'internament de Lampedusa.
Nou document colpidor de les condicions en què malviuen els immigrants als centres d'internament de Lampedusa.
Lampedusa

La Comissió Europea considera "terribles i inacceptables" les imatges de Lampedusa

La Comissió Europea qualifica de "terribles" les imatges que va emetre la cadena italiana RAI, que mostren immigrants en el centre d'acollida de Lampedusa ruixats sense contemplacions, nus mentre reben un tractament contra la sarna. La CE considera "inacceptable" el tracte" infrahumà" que reben i contactarà amb les autoritats italianes per reclamar canvis.

redaccióActualitzat

La resposta de la Comissió Europea ha estat rotunda davant del document emès per la RAI, on apareixen immigrants al centre d'acollida de Lampedusa, ruixats sense contemplacions, nus. La cadena ha parlat amb un immigrant que va enregistrar les imatges amb el seu mòbil. Ell mateix denuncia el tracte infrahumà que reben sirians i subsaharians, que són ruixats sense contemplacions, nus, pel personal sanitari del centre en un tractament contra la sarna, una malaltia que no tenien abans d'arribar a Lampedusa.

La CE ha exigit a Itàlia que investigui les condicions en què viuen els immigrants a Lampedusa. Així mateix també ha advertit les autoritats italianes que aplicarà possible sancions si no compleixen les normes comunitàries.

La comissària europea d'Interior, Cecília Malmström, ha expressat la seva preocupació per les condicions de detenció dels immigrants a l'illa i ha assegurat que estan "investigant els fets" que qualifica de "terribles i inacceptables". Malsmtröm ha demanat més informació i ha requerit a les autoritats italianes que "detallin el relat dels fets".

La Comissària ha explicat que ja s'ha "iniciat una investigació sobre les condicions deplorables que es viuen en molts centres de detenció italians, fins i tot el de Lampedusa" i diu que no "dubtaran a iniciar un procediment d'infracció per garantir que es compleixin plenament els estàndards de la Unió Europea." Malmström també s'ha fet ressò de la notícia al seu compte de Twitter.

Anar al contingut