Motor

Dos germans bessons catalans podran córrer el Dakar gràcies al suport de Nasser al-Attiyah

Oriol i Gilbert Escalé són uns germans de Manlleu, de 21 anys. Són el campió i el subcampió mundial júnior de Bajas i comparteixen un somni: anar al Dakar. Ho tenien tot encarrilat, però un problema amb un patrocinador va fer que només n'hi pogués anar un. En saber-ho, Al-Attiyah ha lligat els nous patrocinadors, que faran possible que tots dos puguin córrer.

Actualitzat

Participar en el Dakar és la il·lusió, segurament, de tot pilot. Però, de vegades, arribar a fer-ho pot dependre únicament de la sort. Això és el que els va passar a dos germans osonencs. Només un podia anar-hi, però la sort els va canviar quan el pilot qatarià Nasser al-Attiyah va conèixer la seva història.

Oriol i Gilbert Escalé són uns germans bessons de Manlleu, de 21 anys. Són el campió i el subcampió mundial júnior de Bajas i comparteixen un somni: anar al Dakar. Al maig ho tenien tot encarrilat, les inscripcions enllestides, però un problema amb un dels patrocinadors va fer que, al final, per pressupost, només n'hi pogués anar un.

S'ho van jugar a sorts, doncs, i això va ser el que va portar l'Oriol cap a Sud-amèrica. El seu germà va decidir acompanyar-lo en l'aventura, però des de la barrera, des dels camions d'assistència, una bona manera d'agafar experiència de cara a l'any que ve.

Tot plegat ha fet, però, un gir radical en les últimes hores. A través del català Lucas Cruz, la història dels bessons Escalé ha arribat fins a Nasser al-Attiyah, sempre molt preocupat per ajudar les joves promeses que despunten en el món del motor. Un parell de trucades i un autèntic regal de Reis del pilot de Qatar, que en un tres i no res ha lligat els patrocinadors que faran possible que el Gilbert també pugui córrer un ral·li que comença d'aquí a tres setmanes. Semblava que només la meitat del somni es feia realitat. Ara el somni serà complet.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut