Josep Maria Espinàs a l'acte d'entrega del premi. (Foto: ACN)
Josep Maria Espinàs a l'acte d'entrega del premi. (Foto: ACN)
Barcelona

Josep Maria Espinàs rep el premi Ofici de Periodista

L'escriptor i articulista ha rebut el guardó en reconeixement als seus 36 anys com a articulista a diversos mitjans de comunicació. Espinàs ha reconegut que "sempre" ha tingut "una gran admiració pels periodistes" i que més que considerar-se'n un, s'ha sentit com "una persona que es passejava per la vida fent articles".

RedaccióActualitzat

L'escriptor i articulista Josep Maria Espinàs ha rebut aquest dimecres el premi Ofici de Periodista, un dels màxims reconeixements que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya. Espinàs ha situat la curiositat per tot allò que és propi de la condició humana al centre de la seva llarga trajectòria. "Estem contents que el nostre ofici tingui persones com tu, perquè l'honoren", ha dit Josep Maria Martí, degà del Col·legi de Periodistes. El guardó reconeix els 36 anys de carrera d'Espinàs com a columnista, primer a l'"Avui" i actualment a "El Periódico de Catalunya".

A banda d'articles, Josep Maria Espinàs és també autor d'una vuitantena de llibres, que van des de la novel·la fins a la crònica de viatges. "L'Espinàs a mi m'interessa molt poc, els que m'interessen sempre són els altres", ha assegurat el periodista.

Durant l'acte, la també escriptora Empar Moliner li ha fet una entrevista. Sobre la seva manera d'escriure, Espinàs ha admès que no s'ha plantejat si "un article era bo o dolent". "Sóc incapaç de pensar críticament en el que escric", ha afirmat. També ha reconegut que escriu "prescindint dels lectors. Sempre ho he fet i no contesto cartes", però no per mala educació, sinó perquè tothom té dret a no obrir la porta de casa seva quan algú truca al timbre.

Al final de l'acte, Espinàs ha reconegut que no s'esperava rebre aquest guardó. "Sempre he tingut una gran admiració pels periodistes". Ha admès que sempre s'havia resistit a anomenar-se periodista ja que per a ell era una persona que estava en una redacció: "Jo era una persona que es passejava per la vida fent articles". "He renunciat a això perquè no cal ser tan purista i us agraeixo que m'admeteu", ha afegit.

El premi Ofici de Periodista reconeix una trajectòria periodística que pugui servir de punt de referència al conjunt de la professió. Enric Frigola, Josep Pernau, Rosa Maria Calaf, Maria Eugènia Ibáñez, Josep Maria Huertas Clavería, Joaquim Maria Puyal o Xavier Batalla estan entre els guardonats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut