Illes Balears

El Parlament de les Balears prohibeix l'exhibició de símbols als edificis públics

Tensió al Parlament de les Balears. El PP ha aprovat, en solitari, la llei que regula l'exhibició de símbols als edificis públics i que a la pràctica evitarà, entre altres coses, que es puguin penjar senyeres a les façanes de les escoles. El Consell Consultiu ja havia advertit que la norma podria ser inconstitucional i els diputats de l'oposició han protestat marxant de la cambra en el moment de la votació.

RedaccióActualitzat

El Parlament de les Illes, amb la majoria dels vots del PP, aprova la llei de símbols, que regula l'exhibició de símbols als edificis públics. Una normativa que suposa haver de demanar permís per posar o exhibir banderes, pancartes o símbols en centres oficials, incloses les escoles. A la pràctica, aquesta llei podrà evitar que es puguin penjar senyeres a les façanes de les escoles.

L'oposició denuncia que el president Bauzá "ha perpetrat el pitjor atac contra la democràcia" negant la llibertat d'expressió i els membres anuncien que "mantindran els llaços a les escoles fins a l'últim moment." Des de l'oposició es creu que de fet es vol "acabar amb campanyes" que, com la dels llaços, els mestres "han fet servir per reivindicar l'ensenyament públic en català". Per això, tant a l'oposició com al carrer han qualificat la llei "de repressora", de "retorn de la censura". Durant el debat s'han mostrat llaços i cartells i al final l'oposició ha sortit i no ha volgut "votar aquesta llei, per antidemocràtica".  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut