Barcelona

La venda de loteria cau un 8,65% a Catalunya i un 4% a tot l'estat per la crisi i la Grossa de Cap d'Any

La venda de loteria de Nadal a Catalunya ha disminuït un any més per la crisi, però ho ha fet lleugerament, amb menys incidència que en anys anteriors. Entre els números més demanats, el 13, el 5, el 7 i algun de més significatiu.

RedaccióActualitzat

La venda de loteria de Nadal a Catalunya ha disminuït un any més per la crisi, però ho ha fet lleugerament, amb menys incidència que en anys anteriors. La influència de la nova Grossa de Cap d'Any, organitzada per la Generalitat, també s'ha notat, tot i que menys. Algunes administracions admeten que els clients reparteixen els diners entre els dos sortejos, mentre que altres no ho han constatat. Així mateix, les administracions que tradicionalment venen més o han venut premis fa poc han resistit millor el descens.

A primera hora d'aquest matí s'han sabut les xifres de venda de loteria de Nadal d'aquest any. A Catalunya, la despesa en loteria aquest any s'ha reduït un 8,65%. L'any passat, els catalans ens vam gastar 393 milions d'euros en dècims i participacions, i aquest any hem fet una despesa de gairebé 33 milions menys.

A Catalunya, el 2013 s'han comprat butlletes per valor de 359.864.080 euros, mentre que el 2012 van ser 393 milions, xifres que suposen un descens 8,65%.

La tendència a la baixa de la despesa en loteria és comuna a totes les demarcacions, però en alguns llocs han retallat més que en d'altres a l'hora de comprar els dècims de Nadal. Els barcelonins han comprat loteria de Nadal per valor de gairebé 251 milions d'euros, un 8% menys que l'any passat. A Lleida, la despesa ha estat de 55 milions, gairebé un 14% menys que el 2012. A Girona, la despesa ha estat de poc més de 26 milions, prop d'un 9% menys, i a Tarragona, de 27 milions i mig, un 5% menys que l'any passat.

I a tot l'estat espanyol, aquest any s'han venut més de 2.362,5 milions d'euros en loteria. Es tracta d'un 4% menys que l'any passat, en què la despesa va ser de 2.466 milions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut