Barcelona

Vuit anys després de l'últim concert a Barcelona, Van Morrison va fer una classe magistral al Liceu

L'històric cantant irlandès Van Morrison va omplir ahir a la nit el Gran Teatre del Liceu, 8 anys després de la seva última actuació a Barcelona. Va ser un concert curt, però, tot i que no és habitual, Morrison va repassar alguns dels seus temes més coneguts.

RedaccióActualitzat

Feia vuit anys de l'últim concert de Van Morrison a Barcelona, i ahir va tornar a actuar al mateix lloc on ho havia fet llavors, el Gran Teatre del Liceu, amb les entrades exhaurides. L'anomenat "Lleó de Belfast" venia a presentar el seu últim disc, publicat l'any passat, però per fortuna dels seus fans, va incloure en el repertori els seus grans èxits de sempre.

El concert va ser una classe magistral de soul, jazz, rhythm and blues i saber fer musical, en què Morrison va demostrar que el títol del seu últim treball, "Born to sing" (nascut per cantar) és una gran veritat.

Amb l'acompanyament de set músics, i per primer cop a Barcelona amb la seva filla Shana Morrison integrada en el grup com a vocalista, Van Morrison va interpretar "Celtic swing", un tema instrumental de principis dels anys vuitanta, l'únic que el músic va deixar enregistrar als mitjans, juntament amb la cançó "Only a dream", de l'àlbum del 2002 "Down the road".

Tots i que els preus anaven dels 32 fins als 190 euros, les entrades del concert de Van Morrison al Liceu dins del Festival Mil·lenni estaven exhaurides, i la vetllada va començar, abans que aparegués el seu pare, amb tres temes propis cantats per Shana Morrison, que va explicar que ella "no volia ser cantant professional. El meu pare, la meva mare i el meu padrastre treballen en la indústria de la música. Jo veia aquest món de dins i mai no em va semblar atractiu. Però porto la música a dins".

Shana Morrison acompanya habitualment el seu pare en les gires als Estats Units, on viu ella, i se li va preguntar com és treballar amb ell. "Tots ens esforcem molt per estar al seu nivell, i això és molt bo. Tothom es supera, quan treballa amb ell." I va afegir que és molt exigent i que vol
que tot sigui perfecte.

Van Morrison i la seva banda van fer un concert que va durar un total de dues hores, un concert impecable en què van incloure èxits com "Moondance", "Brown Eyed Girl" o "Can't stop loving you", i com a apoteòsic número final, "Gloria".

L'intèrpret, de 68 anys, va deixar clar que l'experiència és un grau, que la seva veu trencada i emotiva segueix tenint força i que domina l'art del directe amb un control del tempo perfecte.

Fidel a la fama de sec i poc expressiu, al Gran Liceu només es va dirigir al públic un cop, per anunciar "Retreat and view", un tema del seu últim àlbum. En abandonar l'escenari se li va intuir un "gràcies". Res més.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut