Hamburg

Almenys 150 ferits en els pitjors aldarulls dels últims anys a Hamburg, durant una protesta contra del desallotjament d'un centre cultural

Almenys 150 persones han resultat ferides en els enfrontaments entre manifestants i policies durant una protesta contra el desallotjament del Rote Flora, referència de la lluita social, el desenvolupament cultural i la solidaritat veïnal. La concentració pactada es va convertir en manifestació i va desencadenar la batalla campal.

RedaccióActualitzat

Greus enfrontaments a la ciutat alemanya d'Hamburg entre la policia i manifestants que protestaven pel tancament del centre cultural Rote Flora, on s'ajudava immigrants. El balanç dels incidents és de més de 150 ferits, 82 dels quals són policies. Són els pitjors aldarulls que es recorden en molts anys a Hamburg.

La concentració davant del centre cultural, pactada amb la policia, va ser pacífica fins que una part dels concentrats van decidir iniciar una marxa pels carrers d'Hamburg. La policia va actuar per aturar aquesta manifestació no autoritzada i acusa una part dels manifestants d'haver atacat els agents amb pedres, ampolles i petards. Asseguren que no van tenir més opció que fer servir els canons d'aigua.

El mateix sindicat de la policia ja havia advertit que no serien capaços de gestionar el desallotjament. I així ha estat. A un costat, més de 7.000 manifestants; a l'altre, gairebé 3.000 agents antiavalots amb canons d'aigua.

La policia va acabar decretant el centre d'Hamburg zona perillosa, fet que permet que els agents registrin i detinguin preventivament tothom sense motiu aparent.

Un espai emblemàtic

El motiu de la protesta era intentar aturar el tancament del centre cultural Rote Flora, tota una institució social i artística d'Hamburg des del 1989, quan l'edifici, un antic teatre, va ser ocupat; una ocupació fins fa poc tolerada i acordada amb l'ajuntament. Però aquest edifici ha estat venut a una immobiliària, que n'ha demanat el desallotjament.

Fins avui era un centre autogestionat, on s'hi feien activitats socials i polítiques de grups independents d'esquerres. Pels seus usuaris, el Rote Flora era una referència de la lluita social, el desenvolupament cultural i la solidaritat veïnal. Des de l'ajuntament, argumenten que es tracta d'una propietat privada ocupada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut