Madrid

El 62246 s'emporta la Grossa de Nadal cap a Leganés i Mondragón i esquitxa amb una sèrie Barcelona

La pluja de milions d'aquest sorteig extraordinari ha afavorit Leganés, on ha tocat gairebé la meitat del primer premi. Mondragón i Bailén són les altres localitats on ha anat a parar. A Barcelona s'ha venut una sèrie d'aquest número, al barri del Poblenou. Catalunya ha rebut d'altres premis, el més important un cinquè, que ha tocat íntegrament a Premià de Mar. El segon premi ha estat per al número 79712, venut tot a Granadilla de Abona, a Tenerife.

Eva ClotaActualitzat

El Teatro Real de Madrid ha acollit per segona vegada un dels dies més esperats de l'any, el del sorteig extraordinari de la loteria de Nadal. Els dos bombos, un amb les 100.000 boles dels números i l'altre amb les dels 1.807 premis que es reparteixen, han començat a rodar poc després de les 9 del matí davant de desenes de curiosos i periodistes que omplien el recinte per no perdre's detall de cap on anaven a parar els 2.240 milions d'euros en joc.

D'aquests, uns 25 milions han retornat a Catalunya, que hi jugava gairebé 360 milions d'euros en dècims i participacions. Una xifra considerable, malgrat que les vendes de la rifa de Nadal han caigut més d'un 8% respecte a l'any passat, el doble que en el conjunt de l'Estat.

Un sorteig que, a més a més, tenia una novetat remarcable: era la primera vegada a la història de la loteria que els premis tributaran a Hisenda, en concret un 20% de tots els premis superiors a 2.500 d'euros.

Més enllà dels grans premis, el sorteig ha deixat un escampall d'alegries aquí i allà, amb premis menors. El portal 324.cat posa al vostre servei un cercador per comprovar els vostres números abans de recórrer a aquell comentari tan típic de "sempre ens quedarà la salut".

Un primer premi carregat de milions

El premi més esperat, la Grossa de Nadal, s'ha fet pregar una miqueta i no ha sortit fins a tres quarts i un minut d'onze, quan la parella de nens de Sant Ildefons Joel Fernández i Andrea León de Guevara han cantat la xifra màgica de 4 milions d'euros lligada al número 62246. És la quantitat que correspon a cada una de les 160 sèries editades d'aquest número.

Més de la meitat, 89 sèries, que traduïdes en diners són 356 milions d'euros, s'han venut a l'administració número 8 de Leganés. María Luisa Ron Sánchez, que just la vigília d'aquest sorteig diu que va imaginar-se amb unes ales repartint felicitat, ha venut la Grossa "dècim a dècim a tot tipus de persones, sobretot treballadores". Enmig de l'allau de premsa, veïns i curiosos que s'han acostat fins a l'administració, situada al centre d'aquesta localitat madrilenya, alguns dels afavorits intentaven contenir la seva alegria davant les càmeres.

On l'alegria era difícil de contenir ha estat a Mondragón. Allà hi han anat a parar 180 milions d'aquesta Grossa de Nadal, uns diners molt ben rebuts després del cop tan dur que ha suposat l'anunci de tancament de l'empresa Fagor Electrodomèstics, on treballen molts dels veïns d'aquesta localitat guipuscoana. José María Garay, responsable de l'administració que aquest diumenge ha repartit la Grossa, ha reconegut que el premi està "molt fraccionat i repartit entre gent del barri" i confia que serveixi perquè els ciutadans "mirin amb una mica més d'alegria el futur en un moment en què el pessimisme s'apoderava de la gent del poble".

La resta de milions d'aquesta Grossa de Nadal s'ha repartit per diferents punts d'Espanya, sobretot a Bailén (Jaén), on han tocat 60 milions, València, Avilés, San Lúcar la Mayor, i a Barcelona també han vist com arribava la Grossa. L'administració L'Estel, del carrer Pujades, al barri del Poblenou, ha repartit 4 milions d'euros dècim a dècim per finestreta.

El segon i el tercer

La sort ha aparellat el número 79712 amb el segon premi. Ha sortit a tres quarts de 10 i ha anat a parar íntegrament a Tenerife, a la localitat de Granadilla de Abona. El premi està dotat amb 1.250.000 la sèrie, 125.000 euros per dècim. La propietària de l'administració El Calvario, Noelia Suárez, va vendre tots els dècims d'aquest número a un client d'una estació de Repsol, que el va repartir en diferents gasolineres del sud de l'illa i de la Laguna. S'ha donat la casualitat que un dels premiats, de Santa Cruz de Tenerife, es trobava al Teatro Real, i ha celebrat en directe el premi.

El tercer premi ha estat també molt repartit i a Catalunya ha deixat pessics a Vilanova i la Geltrú i Sort, amb una sèrie venuda a cada lloc. El número premiat és el 51.689 i per cada dècim es rebrà 50.000 euros.

Els dos quarts premis, també aquí

Quan faltaven tres minuts per dos quarts d'11, els nens han cantat un dels quarts premis per al número 67.065, que reparteix 200.000 euros la sèrie, 20.000 euros el dècim. Una administració de l'Hospitalet de Llobregat, la número 21, ha venut una sèrie d'un número molt repartit per tota la geografia espanyola, en especial a Oviedo, Aranda de Duero i Múrcia.

El segon quart premi tampoc s'ha oblidat de Catalunya, i és que algunes sèries del número 79800 s'han venut aquí. A Barcelona l'han repartit en dues administracions de la Gran Via, una d'elles la que hi ha al centre comercial de Les Arenes. A La Bruixa d'Or de Sort i a la Seu d'Urgell també n'han venut.

Un cinquè, íntegre a Premià de Mar

Els cinquens premis, els més nombrosos, han portat sort a moltes localitats catalanes. El número 55695 és el que ha deixat més diners a Catalunya, per sobre dels 7 milions d'euros. S'ha venut íntegrament a Premià de Mar, per finestreta a l'administració número 1 i també en butlletes del club de futbol de l'escola La Salle de la localitat. Ha sortit a les 11 i un minut i cada sèrie està remunerada amb 60.000 euros.

Una mica més al nord, a Sant Pol de Mar, la sort els ha arribat de la mà del número 81854, que també ha recollit un cinquè premi. S'ha venut a l'administració número 1, on havien rebut 60 sèries i almenys 40 s'han venut a través de finestreta i també en un casal d'avis. Aquest número també ha deixat diners a d'altres localitats catalanes, com ara Pineda, Sort o Barcelona.

En menys de tres minuts, han sortit dos premis començats per 81.000. L'administració número 12 de Tarragona va vendre 40 de les 60 sèries que tenia assignades del 81156 i ha repartit uns 2,4 milions d'euros. Majoritàriament s'ha venut al Complex Educatiu de Tarragona, l'antiga Universitat Laboral, i també en un establiment de reparació de sabates. Sèries d'aquest mateix número s'han jugat a Barcelona, Arenys de Mar, Lleida i Salou, una fracció a l'Hospitalet de Llobregat, dues fraccions a Olot i una a Lleida.

El 17320 ha tocat a Gelida, Cornellà de Llobregat i Barcelona, i encara un altre cinquè premi, el 05721, ha repartit diners a Manlleu, Terrassa, Mataró, Barcelona i Figueres.

El premi més matiner, que ha arribat a les 9.18 minuts, ha estat un cinquè premi per al número 14850. La sort ha anat molt repartida i també ha tocat Catalunya, ja que dues sèries d'aquest número s'havien venut tant a Barcelona, a l'administració número 97, situada a la plaça Urquinaona, com a la Bruixa d'Or de Sort. Parla, Madrid, Bilbao, Manises i Murcia són els altres punts on s'ha venut.

Només dos cinquens premis han passat de llarg de casa nostra. Són el 48589, venut íntegrament a Benidorm, i el 52754, que se n'ha anat sencer cap a la localitat de Loja, a Granada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut