Sabadell

La primera assemblea general del Procés Constituent aposta per una ruptura democràtica del sistema

Aquest diumenge s'ha celebrat la primera assemblea general del Procés Constituent, el moviment polític que promouen Arcadi Oliveres i Teresa Forcades. N'ha sortit la voluntat de participar en les eleccions catalanes en una candidatura unitària. Pel que fa a la consulta, al gener ratificaran la seva opció per la independència en clau de ruptura democràtica d'un sistema que ha de permetre "estructurar-nos" en un estat social català.

Televisió de CatalunyaActualitzat

El Procés Constituent, impulsat per la monja Teresa Forcades i l'economista Arcadi Oliveres, ha celebrat aquest diumenge la primera assemblea general a Sabadell, amb un miler de persones inscrites i gairebé 50.000 adhesions.

L'assemblea ha aprovat per pràctica unanimitat, amb només dos vots negatius i 75 abstencions, el document de balanç i situació política. S'ha ajornat fins al gener l'aprovació de les resolucions sobre la consulta i sobre les perspectives electorals, que es debatran, primer, a nivell territorial i sectorial. L'aposta és pel doble sí, però amb una ruptura democràtica.

Teresa Forcades ha explicat que en aquest marc és impossible aconseguir una "separació entre poder econòmic i poder polític sense la qual les decisions es prenen en contra de les necessitats de la majoria a favor d'uns interessos minoritaris".

Pel que fa a la pregunta de la consulta, haurien preferit fer-ne només una i celebrar el referèndum abans de finals d'abril. Pel Procés Constituent la consulta només és un punt de partida per aconseguir un estat social català. Per això treballaran, perquè a les pròximes eleccions autonòmiques hi hagi una candidatura unitària.

En aquest sentit s'ha expressat Forcades, quan ha anunciat que la intenció del Procés Constituent és "arribar a impulsar una candidatura unitària per a les eleccions autonòmiques" amb l'objectiu de "poder fer aquesta ruptura i un canvi de constitució que permeti, en aquest país, estructurar-nos en funció dels criteris de justícia social".

En aquesta fase de consolidació política i organitzativa del projecte del Procés Constituent, una de les accions que porten endavant i que té més suport és la de República Catalana del 99 per cent.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut