Juba

L'escalada del conflicte al Sudan del Sud provoca l'evacuació dels estrangers

Continuen els enfrontaments al Sudan del Sud entre les tropes governamentals i els rebels liderats per l'exvicepresident. Els Estats Units i altres països ja han anunciat que comencen a evacuar el país, i les Nacions Unides han intensificat el desplegament de cascos blaus.

RedaccióActualitzat

Els ciutadans dels Estats Units i d'altres països ja han començat a evacuar el Sudan del Sud davant l'augment dels enfrontaments a la zona. El conflicte entre les tropes governamentals i els soldats lleials a l'exvicepresident es complica. L'exèrcit del país confirma que la regió petrolera ha caigut en mans de les tropes rebels. Washington ja ha evacuat unes 700 persones.

L'ONU i la comunitat internacional intenta evitar l'esclat d'una guerra civil en un país nascut el 2011, quan es va independitzar del Sudan després d'una llarga guerra civil. La mala gestió i la corrupció han fet que el Sudan del Sud produeixi la meitat de petroli que abans d'independitzar-se, un fet que inquieta les grans petroleres multinacionals establertes al país i també el Sudan, ja que es queda la meitat dels beneficis de la producció del sud a canvi que aquest exporti el petroli a través del seu territori. El fet que les tropes de l'exvicepresident hagin ocupat la regió petrolera de Bentui podria provocar que el Sudan volgués entrar en el conflicte.

Les Nacions Unides desplegaran més cascos blaus en determinades poblacions del Sudan del Sud per evitar una escalada en el conflicte entre faccions de l'exèrcit.

Mentrestant, el president dels Estats Units, Barack Obama, ha avisat -a través d'una carta al Congrés- que actuaran si és necessari. De moment, però, la missió de 46 militars enviada al país es va anul·lar dissabte després d'haver rebut un atac, amb 4 soldats ferits.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut