Barcelona

Homs: "Els anticipo que aquest 2014 hi haurà canvis que es notaran en aquesta sala mateix"

En la roda de premsa posterior a l'última reunió de l'any del govern, el conseller portaveu, Francesc Homs, s'ha acomiadat de manera enigmàtica i ha anunciat una compareixença del president Mas el 7 de gener per fer balanç del 2013 i, sobretot, per orientar sobre l'acció de govern per al 2014. Sobre l'entrada d'ERC al govern, ha assegurat que al gener s'anunciarà el resultat de les negociacions.

RedaccióActualitzat

L'any podria començar amb canvis al govern. En la roda de premsa posterior a l'ultima reunió de l'any del govern, el conseller portaveu, Francesc Homs, s'ha acomiadat de manera enigmàtica: "Els anticipo que aquest any 2014 hi haurà canvis que vostès notaran -ha dit als periodistes amb un somriure- en aquesta sala mateix". El responsable de Presidència també ha anunciat una compareixença del president Mas el 7 de gener, per fer balanç del 2013 i, sobretot, per orientar sobre l'acció de govern pel 2014.

Sobre una possible entrada d'ERC al govern, el portaveu ha assegurat que al gener s'anunciarà el resultat de les negociacions amb els republicans. "O es decideix aquest mes de gener, o quedarà ajornat. El que no li sé dir és si serà 'sine die' per uns quants mesos..." CiU, que manté la seva oferta, deixa l'última paraula en mans del partit d'Oriol Junqueras.

Des d'Unió Democràtica, el conseller i secretari general del partit, Josep Maria Pelegrí, ha assegurat que no té constància que Esquerra hagi pres la decisió d'incorporar-se a l'executiu. "Ja es va fer una oferta i no s'ha modificat", ha recordat Pelegrí, que ha afegit que la pilota és a la teulada dels republicans.

En canvi, el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, s'apartava d'aquesta línia: "A mi em sembla que s'ha espatllat l'anunci que tenien previst" per a aquest dilluns. Segons Lucena, "sabíem per diversos canals que l'entrada d'Esquerra estava totalment decidida". El portaveu socialista ha augurat "algun tipus de conflicte" a l'hora de repartir-se conselleries com a explicació al que ell assegura que ha estat l'ajornament de l'anunci.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut