Bilbao

El govern basc veu positiu el comunicat dels presos però demana fets i insta Rajoy a moure fitxa

El govern basc veu el comunicat dels presos d'ETA com un pas positiu, però demana a aquest col·lectiu que passin de les paraules als fets, i que facin actuacions concretes per guanyar credibilitat. El portaveu de l'executiu basc, Josu Erkoreka, també ha reclamat al govern espanyol que mogui fitxa.

RedaccióActualitzat

Fets, no paraules. El govern basc aplaudeix el comunicat dels presos d'ETA però demana a aquest col·lectiu i a la banda que vagin més enllà.  El portaveu de l'executiu basc, Josu Erkoreka, també ha reclamat al govern espanyol que mogui fitxa.

Erkoreka ha valorat aquest diumenge el missatge del col·lectiu de presos EPPK. El portaveu del govern basc considera que el comunicat suposa un avenç positiu en el procés de pau a Euskadi però apel·la a la prudència.

El portaveu basc creu que és un avanç que els presos assumeixin "la legalitat penitenciària, la reinserció individualitzada" i reconeguin el dany causat tot i que apunta que aquest reconeixement és "molt limitat i parcial".

L'executiu d'Iñigo Urkullu demana ara al col·lectiu de presos que passi de les paraules als fets. Creu que cal que donin credibilitat "al seu compromís" i contribueixin a un "futur en pau".  També demana a l'EPPK que converteixi aquest pas en el "primer d'una sèrie de passos unilaterals" que acabin amb el desarmament i la dissolució d'ETA.

Al govern espanyol, Erkoreka li demana que "modifiqui la seva estratègia penitenciària en la mesura que es pugui constatar que el compromís del col·lectiu de presos es tradueix en fets concrets".   

En el comunicat, els presos reconeixen el mal causat amb els seus atemptats i admeten que el seu futur penitenciari depèn de la legalitat espanyola.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut