Palafrugell

Palafrugell acomiada l'artista Modest Cuixart

L'església de Sant Martí de Palafrugell ha acollit els funerals per Modest Cuixart, un dels fills adoptius més destacats de la població des que el pintor va decidir instal·lar-s'hi als anys 70. Un recinte que s'ha fet petit per acollir les mil persones que han volgut acomiadar l'artista. A l'acte religiós, hi han assistit el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i altres personalitats del món polític i cultural. Les despulles de l'artista, recercador inquiet i independent de la plàstica catalana, seran incinerades i descansaran, també, al cementi de Palafrugell. Modest Cuixat havia deixat de pintar feia uns anys i demà, 2 de novembre, hauria complert 82 anys.

Actualitzat
Modest Cuixart va ser un dels grans referents de la pintura avantguardista. Nascut a Barcelona el 1925, va ser un dels fundadors del grup Dau al Set juntament amb Antoni Tàpies, Joan Brossa, Joan Ponç, Joan Josep Tharrats i Joan Puig. La seva pintura, coneguda i exposada arreu del món, va evolucionar de la primera època màgica de Dau al Set, a les dècades dels 40 i 50, a un expressionisme pictòric i, més endavant, cap al món abstracte.

Modest Cuixart va repartir l'activitat pictòrica entre Catalunya i París. Entre molts altres guardons, tenia la Creu de Sant Jordi i la Medalla al Mèrit de les Belles Arts.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut