Barcelona

Un any d'augments a la borsa

La borsa espanyola acomiada aquest dimarts un 1 any amb uns guanys que no veia des del 2009. Entre els factors, alguns analistes apunten a una proper cicle de recuperació econòmica i també al fet que molts inversors estan apostant per la renda variable tenint en compte la baixa rendibilitat de la fixa.

TV3Actualitzat

La borsa espanyola acomiada aquest dimarts 1 any amb uns guanys que no veia des del 2009

El 2013 els ha sortit rodó, als mercats borsaris, amb pujades al voltant del 20%. No hi ha res d'estrany, després que a començament de l'any passat es va tancar un període de correcció que havia començat el 2008. Fins aquell moment, els inversors no es refiaven de les borses i van preferir col·locar el diner en productes amb menys risc. Ara, el baix preu de les accions, a causa de la crisi, i l'increment del benefici de les empreses han tornat a portar a les borses el diner dels inversors, refugiat contra les inclemències econòmiques, fins que ha sonat el senyal de recórrer el camí invers.

El valor de les accions es va acostant, de mica en mica, al preu que haurien de tenir pels beneficis que generen. I fins que aquests dos paràmetres no s'anivellin continuarà la confiança.

Després de mig any sense aixecar el cap, l'Ibex-35 es va despertar a partir del juny i va escalar fins a superar els 10.000 a l'octubre. Al final, l'any ha acabat per sota d'aquesta cota, un 21% amunt de com va començar.

El 2014, els inversors estaran pendents de la retirada progressiva dels estímuls monetaris als Estats Units, un cop descartats canvis importants, i de la substitució en la presidència de la Reserva Federal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut