Atletisme

Les curses de Sant Silvestre, una forma d'acomiadar l'any fent esport

Des de fa molts anys, les curses de Sant Silvestre són una tradició molt arrelada cada 31 de desembre. Es tracta d'acomiadar l'any, normalment a la tarda, tot corrent. Se'n fan arreu del país i són milers els que desafien el fred per tancar l'any fent una mica d'exercici, abans de menjar-se el raïm.

Actualitzat

Des de fa molts anys, les curses de Sant Silvestre són una tradició molt arrelada cada 31 de desembre. Es tracta d'acomiadar l'any, normalment a la tarda, tot corrent. Se'n fan arreu del país i són milers els que desafien el fred per tancar l'any fent una mica d'exercici, abans de menjar-se el raïm. A Barcelona van participar ahir, en la Cursa dels Nassos, gairebé 12.000 corredors. El guanyador de la prova, en la qual va predominar el vessant lúdic sobre el competitiu, va ser el marroquí Ilias Fifa. L'atleta del Barça és el segon cop que guanya la cursa.

A la Sant Silvestre de Lleida hi va haver rècord de participació, amb 1.550 corredors, precisament l'any que la cursa arribava a la vintena edició. El primer de travessar la línia d'arribada, després de 10 quilòmetres, va ser el lleidatà Ivan Espílez, un expert corredor, amb una marca de 30 minuts i 25 segons. En la categoria femenina, la vencedora va ser la també lleidatana Mireia Sosa.

Domini kenià

Ahir també es va fer la Sant Silvestre Vallecana a Madrid, la més famosa del món juntament amb la de Sao Paulo, al Brasil. La cursa, que va complir el 50è aniversari, va reunir pels carrers de Madrid 40.000 corredors, un 40 per cent dels quals eren dones. El vencedor va ser el kenià Leonard Komon, rècordman mundial dels 10 km en ruta, amb un temps de 28 minuts i 3 segons, mentre que l'espanyol establert a Lleida Ayat Landassem va ser el segon classificat. En dones, victòria per a la keniana Linet Masai, amb un temps de 31 minuts i 34 segons.

A Sao Paulo, la Sant Silvestre més antiga de món va arribar a l'edició número 89. En un recorregut de 15 quilòmetres, també els atletes kenians van ser els dominadors d'entre els 27.000 participants. Edwin Kipsang, que ja va guanyar l'edició del 2012, va repetir victòria, en recórrer la distància en 43 minuts i 48 segons. En la categoria femenina el triomf va ser per a la seva compatriota Nancy Kipron, que va travessar la meta a l'avinguda paulista després de 51 minuts i 58 segons de cursa.