Terrassa

L'Ajuntament de Terrassa es converteix en el primer de Catalunya a multar els bancs amb pisos buits

El consistori s'ha convertit en el primer que aplica la llei catalana de dret a l'habitatge i sanciona les entitats que tenen pisos buits per un període superior als dos anys. L'ajuntament ha multat de moment tres entitats i ha obert més de 700 expedients.

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Terrassa fa temps que negocia amb les entitats perquè no tinguin pisos buits. En no obtenir resultats gaire engrescadors, el consistori s'ha decidit a aplicar la llei catalana de dret a l'habitatge i ha començat aquest dijous a tramitar expedients i sancions per a aquelles entitats que durant més de dos anys hagin tingut immobles buits.

A la ciutat hi ha uns 2.000 pisos buits a mans d'entitats financeres. De moment, el consistori ha obert uns 725 expedients, tres dels quals són els que ara han estat sancionats en primera instància. L'objectiu del consistori és que els bancs busquin llogaters o que cedeixin els pisos a la borsa de lloguer social de la ciutat. "Les multes són perquè aquestes entitats financeres reaccionin", afirma Carme Laboria, responsable de Planificació Urbanística i Territori de l'ajuntament terrassenc. "Hi ha una necessitat espectacular d'habitatge a la ciutat. No volem cobrar multes. Tant de bo no les haguéssim de posar, però és un dels instruments que ens permet la llei per forçar a aconseguir l'objectiu final, que és que els pisos estiguin ocupats", ha afegit la regidora.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) plantejarà una moció perquè la resta d'ajuntaments pressionin els bancs amb les mateixes mesures de Terrassa.

La llei preveu fins a tres multes coercitives de 5.000 euros abans d'establir una sanció definitiva, que pot arribar fins als 900.000 euros.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut