Façana de l'edifici Edison de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.
Façana de l'edifici Edison de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.
Barcelona

La CNMV investigarà el segon accionista de Sacyr per un possible cas d'abús de mercat

José Manuel Loureda es va desprendre de gairebé tres milions d'accions de la constructora just abans que es fes públic el conflicte pels costos de les obres del canal de Panamà. Segons ha pogut saber TV3, la Comissió Nacional del Mercat de Valors analitzarà el cas en la primera reunió després de festes, que es farà dijous que ve.

Jordi FortunyActualitzat

La Comissió Nacional del Mercat de Valors investigarà la venda de gairebé tres milions d'accions de Sacyr que José Manuel Loureda, conseller, expresident i segon accionista de la constructora, va fer a la borsa entre el 23 i el 31 de desembre, just abans que es fes públic el conflicte pels costos de les obres del canal de Panamà. La venda de les accions es va tancar per un preu total d'uns 11 milions d'euros.

El 2 de gener, així que es van saber les discrepàncies entre Sacyr i el seu client, el preu de les accions de la constructora es va desplomar. Aquell mateix dia José Manuel Loureda va comunicar la venda a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Segons ha sabut TV3, és probable que el comitè executiu de la Comissió analitzi el cas en la primera reunió després de festes, que es farà dijous que ve, 9 de gener.

Com a conseller de l'empresa, Loureda és considerat una persona amb accés a fonts d'informació rellevants. És el que s'anomena un "iniciat", en la terminologia de la Comissió del Mercat de Valors, i així consta en el registre de la institució.

A més a més, el seu fill és el director general internacional de Sacyr i, per tant, té responsabilitat en els negocis de la constructora a Panamà. Si Loureda hagués venut les accions sabent què passaria amb les obres del canal, podria haver incorregut en un cas d'"abús de mercat" per utilització d'informació privilegiada.

Anar al contingut