Gran desplegament de tropes russes als voltants de Sotxi. (Foto: Reuters)
Gran desplegament de tropes russes als voltants de Sotxi. (Foto: Reuters)
Moscou

"Alerta de combat" de l'exèrcit rus davant possibles atemptats als Jocs Olímpics d'hivern

L'exèrcit rus està "en alerta de combat" a Sotxi, un mes abans de la inauguració dels Jocs Olímpics d'hivern, en previsió d'atacs terroristes. Ho ha anunciat aquest dimarts el ministre rus per a Situacions d'Emergència, Vladímir Putxkov. Les autoritats russes han organitzat un gran desplegament de seguretat després dels atemptats suïcides de fa una setmana a la ciutat de Volgograd.

RedaccióActualitzat

A partir d'aquest dimarts, l'exèrcit rus està "en alerta de combat" a Sotxi un mes abans que comencin els Jocs Olímpics d'hivern, segons el ministre rus per a Situacions d'Emergència, Vladímir Putxkov, citat per l'agència russa Itar-Tass. Els atacs terroristes de finals de desembre a l'estació central i en un troleibús de Volgograd, amb un balanç d'almenys 34 morts, han portat les autoritats a desplegar 30.000 policies i soldats a la ciutat olímpica, vora el Mar Negre.

El president, Vladímir Putin, conscient que a Sotxi s'hi juga el seu llegat, va ordenar reforçar la seguretat arreu del país per fer front a l'amenaça islàmica. L'home més buscat de Rússia, el líder insurgent txetxè, Doku Umarov, va fer una crida als militants que volen construir un estat Islàmic al Caucas a fer servir la màxima força per evitar la celebració dels Jocs. Davant d'aquesta situació, el ministre Vladímir Putxkov ha anunciat que "totes les divisions responsables de garantir la seguretat dels Jocs Olímpics es posaran en alerta de combat".

 

 

Anar al contingut