Imatge de la reunió de la mesa del Parlament i la junta de portaveus. (Foto: ACN)
Imatge de la reunió de la mesa del Parlament i la junta de portaveus. (Foto: ACN)
Barcelona

El Parlament aprova fer un ple el dia 16 per demanar les competències sobre els referèndums

La mesa i la junta de portaveus de la cambra catalana han aprovat la celebració d'un ple extraordinari la setmana vinent, concretament el dijous dia 16, per demanar a l'estat espanyol la transferència de les competències per convocar referèndums.

RedaccióActualitzat

Llum verda al ple que ha de debatre sobre la petició al Congrés de la transferència de la competència per convocar referèndums. La mesa i la junta de portaveus han aprovat la celebració d'un ple extraordinari el dijous dia 16. El ple tindrà un únic punt: demanar al Congrés dels Diputats la competència per convocar referèndums. Això es farà en aplicació de l'article 150.2 de la Constitució, que preveu el traspàs a una comunitat autònoma d'una competència exclusiva de l'Estat.

Els grups parlamentaris favorables a la consulta van optar per aquesta via, un cop acordada la data i la pregunta. Però, en total, n'hi ha cinc, de camins per convocar una consulta legal, segons va determinar el Consell Assessor.

De tots, l'únic que no ha de rebre el vistiplau de Madrid és el de la llei catalana de consultes, actualment en fase d'elaboració.

 

Anar al contingut