Imatge d'arxiu de l'ara desaparegut Bigas Luna.
Bigas Luna deixa una vintena de films que formen part de l'imaginari col·lectiu.
Barcelona

El projecte inacabat de Bigas Luna, "Segon origen", serà una realitat aquest 2014

L'adaptació cinematogràfica de la popular novel·la de Manuel de Pedrolo ja té el finançament necessari i Carles Porta el començarà a rodar al mes que ve amb l'actriu anglesa Rachel Hurd Wood de protagonista.

RedaccióActualitzat

El projecte inacabat de Bigas Luna, "Segon origen", serà una realitat aquest 2014. Després de molts estira-i-arronses en la negociació, l'adaptació cinematogràfica de la popular novel·la de Manuel de Pedrolo, "Mecanoscrit del segon origen", no quedarà en un calaix perquè s'ha aconseguit el finançament necessari per al projecte, que després de la mort de Bigas Luna havia estat a la corda fluixa.

Segons ha pogut saber Catalunya Informació, "Segon origen" començarà a rodar-se el mes de febrer. La dirigirà el productor, guionista i impulsor del projecte, Carles Porta, que ha aconseguit tancar el pressupost en 7,3 milions d'euros, una mica menys de doble del que va costar "Pa negre".

Serà una coproducció amb Anglaterra, responsable d'un 30% de la pel·lícula. I finalment, s'ha desestimat fer-la en 3D però una de les protagonistes serà l'actriu anglesa pèl-roja Rachel Hurd Wood, especialment popular pel seu paper a "El perfum".

Feia més de tres anys que Bigas Luna treballava en l'adaptació cinematogràfica en tres dimensions de la novel·la de Manuel de Pedrolo. Era un projecte que li feia una il·lusió especial al cineasta català, mort l'abril passat als 67 anys. De fet, fa més de tres dècades ja va intentar portar a la gran pantalla aquesta història de ciència-ficció, amor i supervivència protagonitzada per dos nens que es queden sols a la Terra.

Està previst que "Segon origen" sigui en essència fidel al text original de Pedrolo, però actualitzada als nostres temps.

 

Anar al contingut