Recreació del pont llevadís sobre el riu Cau Cau.
Recreació del pont llevadís sobre el riu Cau Cau.
Valdivia

Una empresa espanyola construeix del revés el primer pont llevadís de Xile

L'empresa encarregada de la construcció és espanyola. El projecte és un nou pas en fals a Sud-amèrica després de la polèmica amb Sacyr per la construcció del Canal de Panamà.

RedaccióActualitzat

Havia de ser el primer pont llevadís de Xile, però s'ha convertit en la riota de tothom. Una riota que du la "Marca Espanya", ja que l'empresa encarregada de l'obra era la sevillana AZVI. El projecte del pont sobre el riu Cau Cau estava cridat a ser un dels punts emblemàtics de la ciutat xilena de Valdivia, però un error en el muntatge de les dues parts mòbils -que s'eleven per permetre el pas alternatiu de vehicles a la part superior de la via o de vaixells pel riu- ha fet que no acabin d'encaixar. D'aquesta manera un carril bici que ve per la dreta, a l'altra meitat del pont continua per l'esquerra.

L'error de construcció, que de tan senzill sembla infantil, ha saltat dels plànols a les xarxes socials, on ha generat comentaris mordaços com aquests:

 


La polèmica a Xile ha acabat obligant el president Piñera a intervenir per calmar els ànims. "Afortunadament aquest error es pot corregir i vull assegurar a tots els xilens que els contractes preveuen que el cost d'aquest error l'assumeixi l'empresa".

Per la seva part, la constructora AZVI, especialitzada en infraestructures i amb presència en països com Portugal, Mèxic, Brasil o Romania ja ha afirmat que refarà l'obra per arreglar el pont, que s'havia d'inaugurar aquest mateix mes de gener.

Però tot i les paraules de Piñera i les promeses d'AZVI, el fet suposa un nou pas enrere per a Espanya a Sud-amèrica, que ha esclatat pocs dies després de la polèmica entre Sacyr i el Panamà per l'ampliació del canal.

Anar al contingut