París

Hollande estudia querellar-se contra una revista del cor per revelar que té una amant

El president francès denuncia que és un atac a la seva privacitat, però no nega la relació amb l'actriu Julie Gayet. "Closer", la revista francesa del cor que publica l'afer, ha minimitzat la notícia de la seva pàgina web, tot i que la direcció de la publicació es manté en la veracitat del que explica.

RedaccióActualitzat

La polèmica s'ha desfermat per la portada de la revista del cor francesa "Closer". Hi apareix, suposadament, el president François Hollande, amb un casc de moto, visitant la que segons la publicació és la seva amant. I la dona no és precisament una desconeguda, sinó l'actriu Julie Gayet, de 41 anys i força coneguda a França perquè ha participat en més de mig centenar de pel·lícules i produccions de televisió, i ha rebut premis cinematogràfics internacionals. Segons la revista, Hollande va a veure-la sovint al vespre a casa seva i se'n va al matí.

La publicació de la suposada història d'amor secreta del president de la República ha motivat la seva reacció. François Hollande ha denunciat el que considera un atac a la seva vida privada, que vol viure -ha dit- com qualsevol ciutadà. Hollande ha anunciat que estudia accions judicials contra la revista, sense desmentir el contingut de la informació publicada.

Per la seva banda, "Closer", la revista que publica l'afer, ha minimitzat la notícia de la seva pàgina web, tot i que la direcció de la publicació es manté en la veracitat del que explica. El cas ha tornat a posar sobre la taula el debat sobre la privacitat dels personatge públics, que a França té una llarga tradició.

Hollande no ha estat mai casat. Va viure en parella 29 anys amb Ségolène Royal, una dirigent del socialisme francès que va optar a la presidència de la República. Es van separar l'any 2007. La primera dama de França és, ara, Valérie Trierweiler, que en un tuit contra Ségolène Royal, va incomodar el Palau de l'Elisi.

El cor dels presidents

La vida privada dels caps d'Estat francesos no preocupa, aparentment, la ciutadania, però cada vegada ocupa més lloc en la premsa. Als presidents Giscard d'Estaing i Jacques Chirac se'ls van atribuir nombroses amants; Mitterrand va reconèixer la paternitat d'una filla nascuda fora del matrimoni. I Nicolas Sarkozy va ser el primer cap d'Estat francès a divorciar-se en ple mandat i a entrar de ple en la premsa rosa, arran del seu casament amb l'actriu Carla Bruni. Hollande, envoltat sempre de dones de gran projecció, acaba d'entrar del ple en el món del paper cuixé.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut