Diputats catalans i l'eurodiputada dels Verds davant del CIE de la Zona Franca. (Foto: ACN)
Diputats catalans i l'eurodiputada dels Verds davant del CIE de la Zona Franca. (Foto: ACN)
Barcelona

Un grup de diputats es fa passar per familiars d'interns per accedir al CIE de la Zona Franca i escoltar-ne els testimonis

Un grup de diputats de la CUP, ERC i ICV-EUiA i l'eurodiputada Ska Keller han pogut entrar al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca per parlar amb els interns fent-se passar per familiars. L'objectiu de la visita era comprovar-ne les condicions després de la mort d'un intern al desembre. Alguns interns els han explicat que són víctimes de tortures.

RedaccióActualitzat

Un grup de diputats de la CUP, ERC i ICV-EUiA i l'eurodiputada Ska Keller han pogut entrar al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca per parlar amb els interns fent-se passar per familiars.

Aquests diputats denuncien que és l'única manera que tenen de parlar amb els interns perquè han demanat per carta des del Parlament fer una visita al centre però la delegació del govern espanyol els l'ha denegat. L'objectiu de la visita era comprovar-ne les condicions després de la mort d'un intern al desembre.

En sortir, explicaven que només havien hagut de donar el número d'un intern i que cap funcionari havia comprovat la seva relació. A tots els han relatat diversos episodis de violència durant el desembre, arran del suïcidi d'un intern a la seva cel·la. També han explicat que una cinquantena d'interns han fet una vaga de fam per queixar-se de les agressions físiques i psíquiques que diuen que reben i de la impunitat que hi ha al centre.

L'eurodiputada dels Verds, Ska Keller, assegura que ho farà arribar a instàncies europees i assegura que ha visitat molts centres d'internament però aquesta és la primera vegada que se li nega l'entrada. Keller afirma que "és mol greu veure el que passa aquí a Barcelona, que no es compleixen les lleis europees".

SOS Racisme i Migrastudium han anunciat que, tot i les traves legals, s'han presentat com a acusació popular i han denunciat que en diverses ocasions tant les presumptes víctimes d'agressions com els testimonis són deportats del país abans que puguin comparèixer davant del jutge.

Anar al contingut