Barcelona

Nou rècord de passatgers a l'aeroport del Prat, mentre que a Barajas cada vegada n'hi passen menys

L'any passat es va tancar amb més de 35 milions de passatgers, fet que suposa un lleuger increment respecte a l'any anterior. Una tendència a l'alça que és constant els últims anys a Barcelona, mentre que a Madrid passa tot el contrari. Barajas continua sent l'aeroport amb més passatgers de l'estat, però cada vegada n'hi passen menys.

Televisió de CatalunyaActualitzat

L'aeroport del Prat va tancar, l'any passat, amb més de 35 milions de passatgers, fet que suposa un lleuger increment respecte a l'any anterior. Una tendència a l'alça que és constant els últims anys a Barcelona, mentre que a Madrid passa tot el contrari. Barajas continua sent l'aeroport amb més passatgers de l'estat, però cada vegada n'hi passen menys.

L'aeroport de Barcelona sembla menys vulnerable a la crisi econòmica que altres instal·lacions aeroportuàries. Durant el 2013 van passar per l'aeroport del Prat més passatgers que cap altre any. Segons dades d'AENA, l'operador aeroportuari espanyol, l'any passat es va tancar per sobre de 35 milions de passatgers, una xifra lleugerament més alta que la que hi va haver un any abans, quan ja s'havien superat els 35 milions.

El creixement és constant en els últims anys, ja que, en els quatre darrers, s'ha incrementat el nombre de passatgers en sis milions.

Barajas, prop de deu milions menys

A l'aeroport de Madrid li passa tot el contrari. Barajas és el que té més passatgers a tot l'estat, però l'any passat ja ha quedat per sota dels 40 milions. Des del 2010 ha perdut prop de deu milions de passatgers. La baixada ha estat del 12 per cent entre l'any passat i l'anterior.

El 2013 va ser el primer any en què, en un mes, l'agost, l'aeroport de Barcelona va superar el de Madrid en nombre de passatgers. El segon aeroport català, el de Girona, en va tenir menys que el 2012, tot el contrari que a Reus, on es van incrementar.      

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut