Una persona omplint la butlleta.
Recollida de firmes perquè es proclami la indepèndència.
Barcelona

Comença una recollida de firmes perquè es proclami la indepèndència si l'estat prohibeix la consulta

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha presentat el calendari d'actuacions per a aquest 2014 en defensa del dret a decidir. Una agenda que comença aquest cap de setmana amb una recollida de firmes per tot el territori per demanar a les institucions catalanes que proclamin la indepèndència si l'Estat prohibeix la consulta.

RedaccióActualitzat

L'ANC desplega aquest cap de setmana la campanya "Signa un vot per la independència" amb una recollida massiva de firmes a favor de la consulta.Hi haurà 400 punts de recollida per tot el territori. La campanya es basa en l'anomenat dret de petició que tenen tots els ciutadans per dirigir-se als seus representants a les institucions. En aquest cas, l'objectiu és demanar al partits amb representació al Parlament que facin tot el possible per poder celebrar la consulta. Si no ho aconsegueixen, els demanen que les firmes recollides comptin com vots a favor de la independència.

L'ANC va presentar ahir el calendari d'actuacions per a aquest 2014 en defensa del dret a decidir. Una agenda que comença aquest cap de setmana amb aquesta recollida de firmes per tot el territori per demanar a les institucions catalanes que proclamin la indepèndència si l'Estat prohibeix la consulta.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, també va recordar que la responsabilitat no és del govern, ni del Parlament, ni dels partits polítics.

Aquesta és una de les propostes que fa l'ANC de cara al 2014. Els altres projectes passen per un debat per definir com ha de ser el nou estat català o la internacionalització del procés, però sempre des de la unitat, tal com ha dit Forcadell. "Nosaltres no fracturem la societat, nosaltres la cohesionem", ha apuntat. "Aquí, l'únic que fractura la societat és la crisi i el desgovern, per això volem la independència, precisament, per poder sortir de la crisi, per poder tenir un millor estat i un millor govern". La presidenta de l'ANC ha afegit que caldrà fer més mobilitzacions i tenir més capacitat de resistència.

"Signa un vot per a la independència"

La presentació del pla d'actuació d'aquest any 2014, el que anomenen la Via Catalana per arribar a la Independència, s'ha fet simultàniament en cinc ciutats catalanes més. En total, impulsen cinc projectes amb l'objectiu de consolidar una majoria social a favor de la independència i d'internacionalitzar el procés sobiranista.

Durant la presentació, Forcadell ha recordat que la responsabilitat, en darrer terme, és de tots. "Tenim la responsabilitat d'aconseguir la independència" i "si no l'aconseguim, no cal que demanem responsabilitats a ningú, no ho podrem fer, ni podrem demanar responsabilitats al govern de Catalunya, ni al nostre Parlament, ni als partits polítics, ni tan sols al govern espanyol. Si no ho aconseguim, la responsabilitat només serà nostra", ha subratllat.


 

 

Anar al contingut