Centenars e persones es manifesten amb torxes per demanar el tancament del CIE de Zona Franca.
Centenars de persones demanen el tancament del CIE de Zona Franca.
Barcelona

Centenars de persones demanen que es tanqui el CIE de Zona Franca

Unes 700 persones s'han concentrat aquest dissabte davant del Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona per exigir-ne el tancament. En denuncien l'opacitat i la vulneració de drets dels interns.

RedaccióActualitzat

Unes 700 persones s'han concentrat aquest dissabte davant del Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona per exigir-ne el tancament.

Els manifestants, que han arribat amb torxes enceses, han denunciat la vulneració de drets que pateixen els interns en aquests centres, on asseguren que massa sovint es donen casos d'agressió.

També es queixen de l'opacitat que es troben a l'hora de demanar informació sobre les persones que hi ha tancades a l'espera de ser tornades al seu país.

Davant del centre s'ha llegit un manifest i s'ha recordat els interns que hi han mort, com l'últim, un ciutadà armeni que hi va morir el 3 de desembre. O les agressions que, segons han dit, van patir una vintena d'immigrants la nit de cap d'any.

Els manifestants també han remarcat la dificultat d'entrar al centre de manera legal. Precisament divendres, diversos diputats del Parlament de Catalunya i una eurodiputada van accedir al CIE perquè es van fer passar per familiars d'interns. La delegació del govern no acabava mai de fixar-los una data de visita. Un cop a dins, van recollir testimonis de ciutadans estrangers que denunciaven agressions.

 

Anar al contingut