El portaveu Francesc Homs, en roda de premsa després del Consell Executiu.
El portaveu Francesc Homs, en roda de premsa després del Consell Executiu.
Barcelona

Homs: "El procés català deu ser l'afer intern més internacional del món"

El portaveu del govern ha valorat positivamet que el procés sobiranista de Catalunya es colés a la visita de Rajoy a Barack Obama a la Casa Blanca. Homs ha ironitzat: "El procés català deu ser l'afer intern més internacional del món".

Victòria MiróActualitzat

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha valorat positivament que el procés sobiranista de Catalunya es colés a la visita de Rajoy a Barack Obama a la Casa Blanca. Homs s'hi ha referit durant la roda de premsa posterior al consell de govern, quan irònicament, a preguntes dels periodistes ha afirmat que "el procés català deu ser l'afer intern més internacional del món". Això, l'endemà que Rajoy es refermés que la independència de Catalunya "no es produirà".

"Estan dient contínuament que aquest és un afer intern i després estan tot el dia parlant-ne en fòrums internacionals", ha dit Homs, que ha explicat que li consta que, a més, l'executiu espanyol pressiona perquè "no es faci cas d'uns que volen votar".

Segons l'executiu català, l'al·lusió de Rajoy demostra que el cas català forma part de l'agenda internacional. "Ens agradaria que Rajoy, a part d'expressar davant dels altres mandataris la seva opinió sobre el futur de Catalunya, ens deixi votar", ha conclòs.

Els "silencis" d'Obama

Homs també s'ha fixat en el fet que Obama va evitar pronunciar-s'hi. Pel govern, aquests "silencis" de la comunitat internacional són llegits en sentit positiu. "En política internacional val tant el que es diu com els silencis", ha dit Homs.

I aprofitant aquesta menció al fet que el president nord-americà no va voler expressar la seva opinió sobre el cas català, ha insistit que el poble català sí que vol expressar-se i ho vol fer votant, a les urnes, en la consulta.

Demana a Gallardón "no prejutjar"

El conseller de la Presidència també ha respost el ministre de justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, que aquest dimarts ha avisat  Mas que "si signa un decret de convocatòria al minut següent estarà impugnat davant del Tribunal Constitucional". Homs li ha demanat "no prejutjar" el govern català sobre la consulta, que -ha recordat- sempre ha defensat que es faria legalment.

Últim prec al PSC

El govern català també s'ha referit al consell executiu del PSC en què es va decidir mantenir la posició del Consell Nacional en contra de la petició per a la transferència de la competència per poder fer la consulta. "La posició del PSC contradiu la que ha defensat anteriorment i es deu explicar per motius aliens al contingut que es vota", ha afirmat Homs, que ha reiterat que la votació de dijous "només és per poder votar".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut