Barcelona

Els crítics del PSC es reuneixen en un restaurant de Barcelona per ultimar la seva estratègia

Els diputats del sector crític del PSC es reuneixen avui per analitzar si es desmarquen de la resta del grup en la votació de demà al Parlament per demanar al govern espanyol el traspàs de competències que permeti convocar consultes. Contràriament al que es pensava, els diputats de la CUP s'abstindran.

RedaccióActualitzat

Els diputats del PSC del sector crític amb l'estratègia del partit davant de la consulta d'autodeterminació s'han reunit en un dinar al restaurant "7 Portes" de Barcelona per ultimar la seva posició davant de la votació d'aquest dijous d'una proposició de llei per demanar al Congrés la competència per fer la consulta.

Al dinar hi han anat Àngel Ros, Marina Geli, Joan Ignasi Elena, Rocío Martínez-Sampere -que ja es van desmarcar del PSC en la votació de la declaració de sobirania el gener del 2012- i Xavier Sabaté. Els anomenats díscols no estan d'acord amb l'opció de vot. I la reunió no implica que tots acabin votant en el mateix sentit.

De moment, aquest dimecres ha transcendit que l'alcalde de Lleida i diputat del PSC, Àngel Ros, deixarà el seu escó al Parlament, abans de la votació, per les seves discrepàncies amb la direcció dels socialistes catalans per la seva estratègia davant de la consulta d'autodeterminació a Catalunya.

I s'apunta que el diputat per Tarragona Xavier Sabaté podria fer el mateix que Ros per no haver de votar en contra de demanar les competències per fer la consulta.

Pel que fa al  primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat que la renúncia a l'acta de Ros -de la qual ha estat informat aquest mateix dimecres- és un "gest que l'honora", i ha elogiat la decisió perquè anteposa els interessos col·lectius del partit als personals.

La cambra catalana aprovarà, amb els vots de CiU, Esquerra i Iniciativa -i l'abstenció de la CUP-, demanar al Congrés el traspàs de la competència per celebrar el referèndum sobre la independència de Catalunya.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut