Trias ha fet aquestes declaracions a la seva conferència anual al Col·legi de Periodistes.
Trias ha fet aquestes declaracions a la seva conferència anual al Col·legi de Periodistes.
Barcelona

Barcelona segueix els passos de Terrassa i Granollers i també sancionarà els bancs amb pisos buits

Xavier Trias ha anunciat que la proposta es debatrà al ple del 31 de gener. El text preveu multes de fins a 100.000 euros per a les entitats que tinguin pisos buits en zones castigades pels desnonaments. "No és un interès de sancionar per sancionar, el que volem és que entenguin que no podem continuar igual", ha dit Trias. Girona i Terrassa han aprovat mocions similars.

RedaccióActualitzat

Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Granollers o Girona han aprovat mocions per sancionar els bancs que tinguin pisos buits durant un determinat període de temps. A aquesta llista s'hi afegeix ara Barcelona. L'alcalde de la capital, Xavier Trias, ha fet l'anunci en la seva conferència anual al Col·legi de Periodistes.

La norma preveu multes de fins a 100.000 euros. "No és un interès de sancionar per sancionar, el que volem és que entenguin que no podem continuar igual". Trias ha reclamat als bancs que cedeixin aquests pisos i que els gestionin com a lloguer social, especialment als barris més castigats pels desnonaments com Ciutat Meridiana o Trinitat Vella.

L'alcalde ha assegurat que Barcelona no té actualment un problema greu de pisos buits propietat de bancs i caixes. Tot i això, l'Ajuntament treballa per garantir el dret a l'habitatge. "Per això, en aquests moments estem treballant per ampliar el Parc Públic d'Habitatge de Lloguer assequible, a bon preu, en 1.000 nous habitatges en els pròxims dos anys".

ICV-EUiA portarà la proposta al ple municipal del 31 de gener.

 

Anar al contingut