Barcelona

La direcció del PSC demana als tres diputats díscols que deixin l'escó

Reacció immediata de la direcció del PSC al trencament de la disciplina de vot de tres dels seus diputats en la votació al Parlament per demanar a Congrés el traspàs de competències per organitzar una consulta.

RedaccióActualitzat

Reacció immediata de la direcció del PSC al trencament de la disciplina de vot de tres dels seus diputats en la votació al Parlament per demanar a Congrés el traspàs de competències per organitzar una consulta. Públicament, en una roda de premsa un cop acabat el ple, el portaveu del grup parlamentari, Maurici Lucena, ha informat que Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura han estat citats amb urgència per la direcció del grup socialista per reclamar-los que abandonin l'escó pel qual van ser escollits el novembre del 2012.

El partit els dóna de temps fins diumenge, ha dit Lucena, que no ha especificat què passarà si no ho fan. "La conseqüència digna i responsable serà la de lliurar l'acte de diputat", ha insistit.

Aquesta és la primera conseqüència d'una votació al Parlament que serà històrica, no només pel pas endavant cap a la consulta que representa sinó també per com ha aprofundit en la ruptura del PSC.

Elena: "No considerem que es resolgui amb expulsions"

Un dels tres diputats, Joan Ignasi Elena, ja ha respost Lucena i s'ha mostrat en desacord amb mesures com deixar l'escó o una possible expulsió del partit. Per Elena, no es tracta "de problemes ètics, de comportaments indignes de cap dirigent polític, sinó que estem parlant de problemes o deliberacions polítiques", per la qual cosa no creu que s'hagi de resoldre "amb expulsions o amb separacions". El líder d'Avancem, a més, ha afegit que "aquesta percepció és molt àmplia en el conjunt del partit".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut