Barcelona / Sant Joan Despí

Lucena, sobre els diputats díscols: "La meva impressió és que entregaran l'acta"

El portaveu socialista al Parlament, Maurici Lucena, admet que el programa electoral del PSC és "interpretable", però tot i això considera que "els diputats socialistes que han votat 'sí' l'han contravingut frontalment". Lucena ha afegit que "respecta" la possibilitat que formin un altre partit. "Em sembla millor que no acatar la majoria", ha assegurat.

RedaccióActualitzat

"Si jo estigués en aquesta situació, el primer que faria seria posar el meu escó a disposició." Amb aquestes paraules, el número 2 del PSC, Maurici Lucena, ha reiterat que la direcció de la formació confia que els tres diputats crítics que aquest dijous han trencat la disciplina de vot al Parlament renunciïn a l'escó de diputat abans de diumenge. Lucena ha assegurat que "ahir va ser un dia de forta càrrega emocional al Parlament" i que el que hi va passar va ser "negatiu".

Tot i que els crítics s'han refermat que no tenen intenció de deixar el grup, Lucena ha anat més enllà en afirmar, després de parlar amb tots tres diputats, que "la meva impressió és que entregaran l'acta". "És la sortida més digna, més responsable i més noble", segons Lucena. En aquest sentit, Lucena ha evitat situar-se en el supòsit que els díscols no deixin l'escó, un supòsit que, si el PSC els acaba expulsant, els relegaria a quarta força política al Parlament, al darrere del PPC.

Entrevistat tant a "El matí de Catalunya Ràdio" com a "Els matins" de TV3, el portaveu socialista al Parlament ha defensat aquesta decisió per respecte a la majoria del partit: "Als partits, les minories han d'aspirar a ser majoria, però mentre no ho siguin han d'acatar el que diu la majoria", ha assegurat. Segons Lucena, malgrat admetre que el programa electoral és "interpretable", "els diputats socialistes que han votat 'sí' l'han contravingut frontalment".

Lucena, que ha elogiat la decisió de Ros de deixar l'acta de partit, ha dit que "respecta" la possibilitat que els crítics formin un altre partit. "Em sembla millor que no acatar la majoria", ha assegurat.

"Hem estat coherents"

El número 2 dels socialistes catalans ha defensat la postura del partit en tot el procés sobiranista i ha rebutjat frontalment que acatin ordres del PSOE: "El PSC en l'últim any ha estat extraordinàriament coherent aquí i a Madrid", ha afirmat, i ha afegit que "hem votat diferent del PSOE dues vegades quan Maragall, Obiols i Raventós no ho van fer mai".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut