Barcelona

Joan Ignasi Elena replica a Lucena: "És evident que no deixarem el grup. Nosaltres som PSC"

Els diputats díscols no pensen moure's d'on són: ni es plantegen renunciar a l'acta de diputat al Parlament ni esperen sancions més dures per part de la direcció del partit. Així ho ha expressat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" espolsant-se la demanda perquè deixin l'escó de la direcció del PSC.

Victòria MiróActualitzat

Els diputats díscols del PSC no pensen moure's d'on són: ni es plantegen renunciar a l'acta de diputat al Parlament ni esperen sancions més dures per part de la direcció del partit. Així ho ha expressat un dels tres díscols, el diputat Joan Ignasi Elena, que en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" ha afirmat: "És evident que no deixarem el grup. Perquè nosaltres som PSC."

D'aquesta manera s'ha espolsat la demanda perquè deixin l'escó que el portaveu del PSC, Maurici Lucena, els va fer arribar dijous mateix poc després de la votació. Lucena aquest matí hi ha tornat afirmant que "la meva impressió és que entregaran l'acta". Elena li ha tornat la pilota després de negar-s'hi i ha declarat que veu "inimaginable" que se'ls expulsi.

Elena ha apel·lat novament a la pluralitat dins del PSC i ha reflexionat: "Els partits són molt més que una persona, o dues, o tres, o quinze. No depenen d'una decisió conjunta. Els partits són quelcom que es va construint amb els anys, és una cultura política, és una tradició. Per tant, PSC és tothom que és PSC."

"La solució és a dins"

Pel diputat, la solució per a les seves idees és a dins del mateix partit i no amb una força política alternativa nova, en al·lusió al que va insinuar Montserrat Tura. El parlamentari socialista ha insistit que hi ha "mirades diferents i necessitem capacitat per saber-les encabir totes".

A més, segons ha dit, el Partit dels Socialistes Catalans hauria de contribuir a fer que l'esquerra espanyola "evolucioni a favor del dret a decidir".

D'aquesta manera, Elena s'ha refermat en el que va dir just després de la votació, després de trencar la disciplina de vot del partit per donar el seu "sí" a la proposta per demanar al Congrés la transferència de la competència per fer una consulta d'acord amb l'article 150.2 de la Constitució.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut