Veïns de Mataró ocupant el CAP la Riera.
Veïns de Mataró ocupant el CAP la Riera.
Mataró

Veïns de Mataró ocupen el tercer CAP en deu dies

Veïns de Mataró ocupen el CAP la Riera durant tot el cap de setmana per protestar pel "desmantellament de la sanitat pública". L'ocupació d'aquest centre se suma a la dels CAPs dels barris de Cerdanyola i Rocafonda.

RedaccióActualitzat

Veïns de Mataró han ocupat aquest dissabte el CAP la Riera per protestar pel "desmantellament de la sanitat pública". És el tercer que ocupen en menys de dues setmanes. L'ocupació d'aquest centre se suma a la dels CAPs dels barris de Cerdanyola i Rocafonda.

Amb el lema "La salut no és un negoci", volen denunciar la precarització del servei d'atenció primària a la ciutat. Unes mancances que encara s'aguditzen més en els centres situats als barris amb més problemes socials.

L'ocupació del CAP la Riera, al centre de Mataró, només durarà el cap de setmana. La intenció dels organitzadors és acostar i difondre la lluita dels barris al centre de Mataró, assenyalar les mancances en equipaments i plantilla de treballadors, "que provoca una regressió en la qualitat de l'assistència sanitària pública". Segons diuen els veïns, el CAP de Rocafonda té ara 9 metges, "quan per població --són uns 18.000 habitants-- n'hi tocarien 12". També afirmen que tant Rocafonda com Cerdanyola són barris "amb molta població nouvinguda, i això requereix una dotació extra".

El moviment Mataró Sanitat denuncia que s'estan transferint diners públics al sector privat i s'estan externalitzant serveis sanitaris per enriquir empreses privades.


Entre les activitats programades per al cap de setmana hi ha una taula rodona sobre les ocupacions on també participaran persones que van ocupar el CAP de Caldes de Montbui durant cent nits, així com els que estan ocupant els CAP de Mataró. Diumenge es farà la xerrada "La salut no és un negoci" i l'acció finalitzarà amb una assemblea de valoració a la tarda.

Anar al contingut